nyomor

Béka ül a magyar béreken

OECD országok

A bérek és a fizetések tekintetében Magyarország az utolsó helyre szorult, a jövedelmekre kivetett adók tekintetében viszont az éllovasok között szerepel a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési szervezet (OECD) harminc tagállamot felölelő listáján.

Új nyugdíjszabályok január 1-jétől

71230-nyugdij.jpg

Változik a nyugdíjak kiszámítása január 1-jétől. A korábbi szabályokhoz képest 6-8 százalékkal csökken az induló nyugdíjak szintje, és szigorodnak az előrehozott nyugdíj melletti munkavégzés feltételei.

Bulgária hazai össztermékének 3,6-7,2 százalékát a prostitúáltak termelik

A bolgár prostitúció az egyik legkiterjedtebb Európában a Demokrácia Tanulmányi Központ nevű, bűnözésre és korrupcióra szakosodott elemzőintézet szerint. "A legszerényebb becslések szerint is a bolgár örömlányexport évi 0,9-1,8 milliárd euró bevételt hoz, azaz 2006-ban a bolgár hazai össztermék 3,6-7,2 százalékát tette ki. A jelenség nagysága hasonló a tajvanihoz és dél-koreaihoz" - mondta Tihomir Bezlov, az intézet kutatója szófiai sajtótájékoztatóján.

Interjú Ferge Zsuzsával: nem tudom elfogadni ezt a „reformot”

fergezsuzsa.jpg

Ferge Zsuzsa akadémikus, szociológus és szociálpolitikus, a gyermekszegénység elleni küzdelem élharcosa. 2002 tavaszán még aktívan kampányolt Gyurcsány Ferenc mellett, az egészségügyi társadalombiztosítás készülő reformját azonban igazságtalannak és átgondolatlannak tartja. Baloldali meggyőződéséhez továbbra is ragaszkodik, a december 17-ei sztrájktól semmi jót nem vár. A rendszerváltás katasztrofális következményeiért a „végtelenül önző, csak a saját érdekeivel törődő magyar elitet” tartja felelősnek.

Brutálisan emelkedtek a mezőgazdasági árak

Az agrártermékek átlagos termelői ára 34,4 százalékkal volt magasabb az idén októberben az egy évvel korábbinál, a növényi termékeké 63,1 százalékkal, az élő állatoké és állati termékeké 6,7 százalékkal nőtt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán. A gabonafélék termelői átlagára 99,7 százalékkal emelkedett 2006 októbere óta.

Egy év alatt 58 százalékkal drágult a liszt

Novemberben 0,6 százalékkal nőttek a fogyasztói árak októberhez képest, és 7,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A piaci elemzők novemberre 7 százalékos éves inflációt vártak.

Nesze neked magyar proletár

Magyarország január elsejétől megnyitja munkaerőpiacát a szakképzett munkaerő előtt – mondta Gyurcsány Ferenc Nagyszebenben, a román-magyar közös kormányülésen.

Nekem úgy tűnik, hogy a magyar szociáldemokrácia (!?), - ha egyáltalán ez az - széles ívben tesz a magyar munkások érdekeire, /és nem csak arra/. Nekem akként látszik, mintha a milliárdos szoci vezérkart a saját jól felfogott érdeke vezetné, vagyis a minél olcsóbb munkaerő és a minél nagyobb profit!

Nyílt levél a proletárokhoz!

Tisztelt a velejéig buta Proletárok!

ÚDK a nyugdíjrendszerről.

nyugdijas1.jpg

Az ember minden esetben elképed, amikor olyan hírt hall, aminek semmi köze a valósághoz. A jelenlegi „reform” kormányhoz nyilván igen közel álló Aon Consulting nevű szervezet, most azt állítja felmérésében, hogy igen bőkezű a magyar nyugdíjasokkal a hazai nyugdíjrendszer.

Az európai tagországokat átfogó tanulmány szerint, az állami nyugdíjrendszerek ráadásul nem számolnak eléggé az általános elöregedés demográfiai folyamataival. (Az átlagos európai nyugdíjkorhatár Európában 61 évre emelkedett!)

A SZOCIÁLISAN ÉRZÉKENY ELLENZÉK

Molnár Tamás

Újabb csapás a szegényekre: Együttműködött a kormány és a FIDESZ az ingatlanadó bevezetésének ügyében! Valami észbontó sebességgel rohanunk a teljes elszegényedés és nyomorúság felé! A KSH 2005-ös hivatalos adatai szerint (azóta lényegesen romlott a helyzet), a magyar családok 28 százaléka tartósan szegény, míg a gyermeket nevelők 41 százaléka él a létminimum alatt.

Keserű sorok

DÜBÖRÖG A NYOMOR. Folytatódik az ország gazdasági felperzselése.
A nemzetközi élelmezési hatóság a FAO legfrissebb felmérése szerint legalább 200 ezer éhező ember nyomorog Magyarországon. A több mint hárommillió véglegesen elszegényedett lakos számaránya napról napra növekszik. Az év végére várható brutális, 10-20 százalékos élelmiszer árnövekedés tovább növeli a humanitárius katasztrófát.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.