gazdaság

Erősödő kételyek a privatizáció hasznáról Németországban

privatizáció?

Egyre komolyabb kételyek fogalmazódnak meg a privatizáció jótékony hatásaival kapcsolatban Németországban. A tapasztalatok sok esetben ugyanis azt mutatják, hogy a reményekkel ellentétben nem javult a magánkézbe adott szolgáltatások színvonala, miközben az árak jelentősen emelkedtek.

Bajnai: Sikerek az EU-pénzeknél (?)

Bajnai

Magyarország Európa-bajnok lett 2007-ben a fejlesztésekben – állítja Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

KSH: 5,2 százalékos reálkereset csökkenés

Jövedelem?

Az év első 10 hónapjában 5,2 százalékkal csökkent a reálkereset az előző év azonos időszakához viszonyítva - tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal. A nemzetgazdasági havi nettó átlagkereset 111.900 forintot tett ki, ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 84.000 forint, a szellemi foglalkozásúaké 143.600 forint volt.

"A konvergencia-program az alapvető probléma"

A legfrissebb adatok szerint a magyar gazdaság növekedése egy százalék körül van. Az Ericsson Magyarország elnöke azt mondta: a magyar gazdaság szerkezetét mielőbb meg kellene változtatni, mert kezd kritikussá válni a kilábalás esélye.

Magyar gazdaság - van még lejjebb is

Miközben az elemzők azt hitték, hogy a magyar gazdaság már elérte mélypontját, kiderült, hogy van lejjebb is. Pénteken minden előzetes becslésnél rosszabb GDP adatot tett közzé a Központi Statisztikai Hivatal.

Cukorimportra szorulunk?

Cukor

Először fordul elő, hogy a magyar cukorgyártás nem termeli meg azt a mennyiséget, ami itthon elfogy.
Az uniós cukorreform következtében hamarosan újabb két magyarországi cukorgyárat, a szolnokit (Mátra Cukor) és a petőházit (Magyar Cukor) is bezárják. A megmaradó két üzem körülbelül 200 ezer tonna cukrot állít elő, miközben a hazai fogyasztás 300-320 ezer tonna.

Mostohán bánnak a cégekkel

Mostohán bánnak a cégekkel

Magyarországon a kiállított számlák 3 százalékát soha nem egyenlítik ki , miközben a jogalkotók mostohán bánnak a gazdasági társaságokkal - emelték ki a Napi Gazdaság, a Napi Online és a Milton Kft. követeléskezelési konferenciáján előadó szakértők.

FELSZÁNTVA ÉS BESÓZVA

Lassan visszasírjuk az egykori török megszállás alatt tartott, háromfelé szétszakított történelmi Magyarország megszépült emlékezetét. Nemcsak azért, mert a török fennhatóság idején Buda, Pécs és Kecskemét - más idegen fennhatóság alatt tartott városokkal együtt -, az adóelvonások ellenére is virágzó fejlődésnek indultak, hanem azért is, mert az ország egyharmada - közigazgatási, kulturális és szellemi értelemben-, legalább magyar kézben maradt.

Ki a leggazdagabb magyar?

A napokban ismét nyilvánosságra hozták a 100 leggazdagabb magyar vállalkozó ranglistáját. Az ajánlóban olvasható az utóbbi évek leghülyébb mondata, miszerint: A listán olyan, javarészt közismert személyekről van szó, akiknek vagyona tiszta eredetű és transzparens. A „tiszta eredet” kapcsán máris felmerül az első kérdés, vagyis, hogyan lehet tisztességes munkából több százmilliárdos hasznot kikerekíteni néhány év leforgása alatt?

ROMOKBAN A HAZAI TURIZMUS

Új stratégia kell: cél a belföldi turizmus erőteljes támogatása!

Megint vége egy rossz szezonnak! Egy gazdasági és politikai értelemben szétesőben lévő országban mitől lenne más a turizmus helyzete? Dráguló utak és szolgáltatások, bebukott irodák, elszállt olcsó fapadosok, középosztály nélküli pangó belföldi kereslet, csalásra specializálódott turisztikai vállalkozások, becsapott turisták, mindenhol és mindenben rossz ár-érték arány. Ezek a látható jelek és tünetek.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.