Kossuth-tér

Emberi jogot sértett a Kossuth tér lezárása

Megsértették a magyar hatóságok az állampolgárok gyülekezési jogát, amikor rendszeresen elutasították a Kossuth térre a Parlamenthez szervezni akart demonstrációkat - erről döntött az Európai Emberi Jogi Bíróság.

2010.04.23 - Véget ér a Kossuth téri tüntetéssorozat

Nem demonstrálnak tovább a Parlament közelében a magukat Kossuth téri tüntetőknek nevezők, mert az országgyűlési választások eredménye szerint elérték céljukat: a kormány és a kormányzó MSZP távozik a hatalomból - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nevű szervezet pénteken az MTI-t.

Másfélmilliós kárpótlás rendőri erőszakért

Az ügyben bűnösnek talált két rendőrt nem jogerősen hat hónap felfüggesztett börtönre ítélték. A BRFK tegnap kért bocsánatot a bántalmazott férfitól.

Széljegyzet Kéri Edit „Kik lőttek a Kossuth téren ’56-ban” című könyvéhez

Amint az ismeretes, 1956. október 25-én a Gerő Ernő lemondását követelő tüntetőkre golyózáport zúdítottak a Kossuth teret övező épületek tetejéről korábban mások által vitatatott hovatartozású fegyveres egységek. 1956. októberében-novemberében-decemberében ez volt a legvéresebb nap. Erről a véres napi eseményről szól Kéri Edit könyve.

Nem szabad feladni!

204 fő megakadályozta hogy a magyar nép demokratikus úton lehetőséget kapjon a választásra a nemzetet kifosztó kormány és a megújhodás lehetősége között. Minden tisztelet megérdemelnek, akik kimennek a terekre, és még ha kevesen vannak is, tüntetnek népükért esőben, fagyban, esélytelenül.

Tízezren vonulhatnak a Kossuth térre - nov.29

Több ezer, akár tízezer ember is részt vehet azon a demonstráción, amelyet a közszolgálati sztrájkbizottság szervez november végére az ágazati dolgozót érintő megszorítások ellen – mondta Fehér József, a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének főtitkára.

Év végéig hosszabbította meg a Kossuth tér lezárását a hatalom

"Zavargásoktól" tartva év végéig meghosszabbította a Kossuth tér lezárását a Köztársasági Őrezred parancsnoka.

Őszöd második évfordulója - Kordonok a Kossuth téren

Ismét kordonokkal vették körbe hétfőn délután a Parlamentet. A Köztársasági Őrezred az estére bejelentett demonstráció miatt rendelte el a zárást. A Köztársasági Őrezred úgy véli: az elmúlt időszak tapasztalatai szerint nem zárható ki "a közbiztonságot megzavaró magatartás".

Kossuth tér: ISMÉT elzárják

Hetente felülvizsgáltatja a Kossuth tér lezárásának indokoltságát a Köztársasági Őrezred parancsnoka, és amennyiben már nem áll fenn a lezárás indoka, megszünteti a kordont - derül ki Dobozi József dandártábornok határozatából, amely a rendőrség internetes oldalán is elérhető.

Két embert előállítottak a Kossuth téren

Hétfő este mintegy harmincfős csoport gyűlt össze a Parlamentnél, hogy az egészségbiztosítási törvény elfogadása ellen tiltakozzanak. A rendőrség felszólítására elhagyták a Kossuth teret, két embert előállítottak.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.