hit

Kereszténységet az alkotmányba!

Válni egy nap alatt a közjegyzőnél

A családellenes, ám a melegjogokat bőszen támogató kormány megrendelésére, elkészült a házasságok felbomlását meggyorsító újabb törvénytervezet. Az anyakönyvezető előtt, minimum 1 hónap várakozás után kimondott igent, a közjegyző előtt kinyilvánított azonnali nemmel semmissé lehet tenni, ha a parlament elfogadja (miért ne fogadná el?) az új polgári törvénykönyv módosítását.
ÚDK: Kereszténységet az alkotmányba!

Gondolatok Besenyőn, a Halottak Napján

A temető csendes. Igaz, kis falusi temető, ahol igazából nincsenek nagynevű emberek, nincsenek családi kripták, emlékművek. Csak az egyszerű sírköves által műkőből készített sírkövek. Itt-ott egy elferdült kereszt jelzi, hogy már az sem él, aki ez a hantot gondozta.

Hipotézis Jézusról.

Ma amikor megemlékeztünk halottainkról, gondoltunk-e arra, hogy van élet a halál után? A klinikai halál állapotából visszajöttek egy része megtapasztalta, hogy van. Több tízezernyi már a szeretet és Isten élményről szóló esetleírások száma. Az a néhány perc amelyről beszámolnak a visszajöttek, vajon folytatódik-e?

Halottak Napján.

A temető csendes. Igaz, kis falusi temető, ahol igazából nincsenek nagynevű emberek, nincsenek családi kripták, emlékművek. Csak az egyszerű sírköves által műkőből készített sírkövek. Itt-ott egy elferdült kereszt jelzi, hogy már az sem él, aki ez a hantot gondozta.

A Magyar Katolkus Egyház adja föl a cölibátust!

A Vatikán felfüggesztett hivatalából egy, a kúrián fontos hivatalt betöltő püspököt, aki egy olasz kereskedelmi televíziós állomás műsorában bevallotta aktív homoszexualitását. A Vatikán szombaton erősítette meg a La Repubblica című római napilapban közzétett hírt.

A 60 év körüli főpap, akinek nevét nem közölték, a La7 csatorna Exit című, nagy vihart keltett műsorában nyilatkozott elfedett arccal és eltorzított hanggal, de a kúria munkatársai felismerték.

138 muzulmán vezető felhívása a keresztény egyházakhoz.

Eddig példa nélküli módon közel 140 vezető muzulmán vallási elöl- járó fordult közös felhívással csü- törtökön a nagy keresztény egyhá- zak vezetőihez, a két világvallás közötti megértés fontosságát hangsúlyozva. "Közös jövőnk a tét. Talán maga a világ fennmaradása a tét" - hangsúlyozta a 138 muzul- mán vezető egy közös levelében.

Harcolj a gonosz ellen!

A Katolikus Egyház egy hetes utcai un. városmissziót missziót tartott Budapesten. Az ÚDK Markion Csoportja gratulál az egyháznak és megjegyzéseket fűz Erdő Péter bíboros értékeléséhez.
Erdő Péter értékelése a budapesti városmisszióról:A hívő emberek rájöttek, nemcsak azért katolikusok, hogy néha a plé bánián összejöjjenek és egymás között jól érezzék magukat.
Városmisszió a Ferencziek terén.

Kereszténységet a magyar alkotmányba

Két szerény javaslat a Szent Korona eszme jegyében: 1. Alkotmányunk liberális jellegét ellensúlyoznunk kell a kereszténység eszméjével. A keresztény értékszemlélet iránytűként jelenjen meg a Magyar Köztársaság Alkotmányának általános rendelkezésében, az emberi jogok mellett!

Nagyboldogasszony szobrot a Gellért hegyi hiteltelen Szabadság szobor helyére!

Első nagy királyunk óriási életművének végén, életének utolsó napjaiban kétségbe esett.
Vajk – Szent István félelméből átlépve a bizalom kegyelmi útjára utolsó óráiban a magyarok nagyasszonyának ajánlotta föl országát. Augusztus 15-e Nagyboldogasszony napja van. Mária mennybevételének és Szent István koronafelajánlásának napja.

De akkor miért nem szólal meg Erdő Péter?

Legutóbbi cikkünk nyomán - melyben azt kérdeztük, hogy miért nem lépnek föl az egyházak vezetői, a házasságot követelő homokos propaganda egyre agresszívebb törekvéseivel szemben - levelet kaptunk katolikus egyházi körökből. A levél az egyház nézeteteit meghatározó Hittani Kongregációnak, a homokosokkal kapcsolatos álláspontját rögzíti. A 2003-ban keletkezett dokumentumot II. János Pál és Ratzinger bíboros, a Hittani Kongregáció akkori vezetője, most XVI. Benedek pápa jegyzi.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.