jog

Emberi jogot sértett a Kossuth tér lezárása

Megsértették a magyar hatóságok az állampolgárok gyülekezési jogát, amikor rendszeresen elutasították a Kossuth térre a Parlamenthez szervezni akart demonstrációkat - erről döntött az Európai Emberi Jogi Bíróság.

Megdorgálták a Gyurcsányt minősítő bírót

Egy etikai vizsgálat elmarasztalta, fegyelmi eljárás azonban nem indul a Veszprém Megyei Bíróság elnöke, Horváth György ellen, aki nyilvánosan kifogásolta a miniszterelnök Magyar Hírlap elleni bojkottfelhívását. Horváth a tiltakozás mellett azt is megjegyezte, hogy a kormányfő "a KISZ-ben szocializálódott", amivel az etikai vizsgálat szerint a politika területére tévedt.

Nem vonult be időben a börtönbe az MSZP volt kampányfőnöke

Lendvai Csonka fönöke

Miután az előírt időpontban nem kezdte meg jogerős börtönbüntetésének letöltését, a Fővárosi Bíróság büntetés-végrehajtási (bv) csoportja elrendelte Lendvai Ildikó MSZP-frakcióvezető volt kampányfőnökének, Csonka Gábornak az elővezetését – tudta meg a Magyar Nemzet a bíróság sajtóosztályán.

Mostohán bánnak a cégekkel

Mostohán bánnak a cégekkel

Magyarországon a kiállított számlák 3 százalékát soha nem egyenlítik ki , miközben a jogalkotók mostohán bánnak a gazdasági társaságokkal - emelték ki a Napi Gazdaság, a Napi Online és a Milton Kft. követeléskezelési konferenciáján előadó szakértők.

A jogi személyek büntetőjogi felelősségéről.

1995-ben a fővárosi APEH-igazgatóság ellenőrzési osztálya megállapította, hogy Veres János Bogát-Metál kft-je hamis számlák után igényelt vissza 55 millió forint ÁFA-t. Ekkor az áfa-csalás miatt eljárni jogosult Vám- és Pénzügyőrség Fővárosi Nyomozóhivatalának őrnagyi rangban lévő munkatársa Kanta Tünde, a - "tekintettel arra, hogy bűncselekmény alapos gyanúja hiányzik" - nyomozást megszüntette. Kanta Tündét 2000-ben a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága központi bűnüldözési parancsnokságának élére nevezték ki, 2004.

ÚDK: magánzárkás börtönök kellenek

Az ötszemélyes cellában: az egyik rab volt a hóhér, hárman pedig a segédei. A bűnügyi helyszínelők még öngyilkosságnak gondolták az akasztást, a büntetés-végrehajtás belső vizsgálata azonban kiderítette, hogy a fiút zárkatársai ölték meg.

Javaslom, hogy testük diszkrét helyén viseljenek tetovált jelet az aids-esek!

Egy 31 éves budapesti fiatalember körülbelül 2000 óta tudta magáról, hogy HIV fertőzött. Ennek ellenére 2002-ben és 2003-ban úgy létesített szexuális kapcsolatot két nővel, több alkalommal is, hogy nem védekezett és nem is szólt a partnereinek. Mindkét nő megfertőződött a vírussal.

ALAKULJON TISZTA KEZEK MOZGALMA AZ ÜGYÉSZSÉGEKEN!

Nincs már nap, hogy ne esne ki egy újabb félkarú szocialista rabló a szekrényből. A közokirat-hamisítás mellett, most magánokirat-hamisításon kapták az MSZP-s Juhászné Lévai Katalint. A Hajdú-Bihar megyei lebukást azonban máris követte a közpénzek eltűnésének újabb minősített esete a Bács-Kiskun megyei szocialista „Bermuda háromszögben”.

Vissza kell állítani a halálbüntetést az EU ellenére is.

Egy házaspárt öltek meg a Somogy megyei Várdán. Egy 70 éves férfit és 66 esztendős feleségét gyilkolták meg. Az ÚDK szerint vissza kell állítani a halálbüntetést. Az igazság rendje ezzel a gyilkossággal ugyanis annyira kibillent a helyéből, hogy azt a csak a gyilkoson végrehajtott törvényes kivégzéssel lehet valamelyest helyreállítani. Hogy az EU-val ütköznénk e kérdésben? Nos ez nekünk ÚDK-soknak nem esik nehezünkre.

Büntetni a nemzeti jelképeink gyalázóit

Akár egy millió forintra is lehessen büntetni azt, aki gyalázza nemzeti jelképeinket, s az eljárás indulhasson magányszemélyek kezdeményezé- sére is. Ennek a folyamatnak megálljt kell parancsolni.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.