2010.04.23 - Véget ér a Kossuth téri tüntetéssorozat

Nem demonstrálnak tovább a Parlament közelében a magukat Kossuth téri tüntetőknek nevezők, mert az országgyűlési választások eredménye szerint elérték céljukat: a kormány és a kormányzó MSZP távozik a hatalomból - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nevű szervezet pénteken az MTI-t.

Agárdy János, a több mint 1300 estén és napon át tartó kormányellenes megmozdulásokat szervező csoportosulás vezetőségi tagjának közlése szerint vasárnap, a 2010-es országgyűlési választások második fordulójának estéjén befejezik tüntetéssorozatukat és "átadják" az V. kerületi Vértanúk terét, valamint a Kossuth teret.
A parlamenti választások eddigi eredményei alapján úgy érzik: "vállalt feladatuk véget ért", s a jövőben csak "alkalmi jelleggel, és aktuális nemzeti ügyekben" nyilvánítják ki akaratukat. A demonstrációk befejezését azzal is magyarázták, hogy "az Országgyűlésbe jutott egy valóban nemzeti párt, amelynek képviselői garanciát vállaltak a nemzeti célok megvalósításáért", ezért remélik, hogy a Fidesz kormányzó pártként együtt fog működni a nemzeti oldalt képviselő Jobbikkal.
(MTI)

Hozzászólások

tüntetések folytatásáról

Kedves Érdeklődők,
mint a téri tüntetéseket szervező Magyar Nemzeti Bizottság 2006 tagja, szeretném pontosítani a fenti hírt. A tüntetéseket nem befejeztük, hanem felfüggesztettük. Felfüggesztettük nagyjából száz napra. Meglátjuk, mit kezd az új kormányzat ez idő alatt. (Vannak általunk meghatározott "bírálati" szempontok, még ha ez a megfogalmazás kissé súlytalannak is tűnik.) Addig sem pihenünk túl sokat, mert tervünk szerint nagyjából 10-20 naponként hallatjuk hangunkat nemzeti ügyekben. Így történt április 30-án - amikor hivatalosan befejezve a minden-esti tüntetéseket - petíciót olvastunk fel és adtunk postára (a Főügyészségnek) a 2006-os, államilag támogatott rendőri terror kivizsgálása és a politikai foglyok, köztük a médiában "Hunnia - csoportnak" nevezett lefogottak szabadonbocsátása érdekében. Így történt május 10-én is, amikor jól sikerült rendezvényünkön igyekeztük "bátorítani" az akkor még csak leendő országgyűlési képviselőket a jelenlegi határainkon kívül rekedt magyar testvéreink magyar állampolgárságának feltétel nélküli elismerése érdekében. Ott voltunk a Parlament új képviselőinek bevonulásánál és tervezünk egy rendezvényt a "kirekesztés" (értsd a Jobbik egészségügyi karanténba zárása) ellen.
Heti hírlevelünk, a "Kossuth tér 2006" időszakos kiadvánnyá válik, de honlapjaink (mnb2006.com, kossuthter2006.hu és vertanuktere.hu) folyamatosan frissülni fognak, ezek látogatására mindenkit szeretettel várunk.

Miklós

Adjon az Isten

Éljen, szivderitő hozzászolás

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.