Rendőrség - parancs végrahajtása, vagy gyalázat?

A minap egy internetes ismerősömmel vitáztam a rendőrség megítélésével kapcsolatban. Íme a véleményem, gondoltam megosztom:

A rendőrséggel kapcsolatban még nem voltak pozitív tapasztalataim. Sosem gyűlt meg velük a bajuk, mert nem vétek a törvény ellen, de valahányszor úgy láttam, hogy szükség lenne rájuk csalódnom kellett. Az én szememben a tüntetéseken sorfalat álló, videózó rendőrök gondolkodni képtelen droidok, akik minden parancsot végrehajtanak kérdés nélkül. Te katona vagy, tudhatod, hogy rátok talán még szigorúbb szabályok vonatkoznak a parancsok betartásának ügyében, de azt is tudnod kell, hogy nem a politikusoknak tettél esküt, és ők sem, hanem a hazádnak, a népednek. Azt is, hogy amikor a parancsokra hivatkoznak azzal csak magukat védik. Az igazság az, hogy nem, hogy lehetőség van megtagadni a parancsot, hanem, ha az ellentétes az esküddel, vagy ártatlan emberek testi épségét, jogait sérti, akkor KÖTELES vagy megtagadni! Na de ehhez már tökösnek kell lenni, mert abban a pillanatban mindenki ellened fordul a falkában. Kitaszított leszel és a feletteseid tönkre vágják a karriered.
Kiugrott rendőrtiszttől tudom, hogy a rendőrségen belül is folyik a tisztogatás. A politikailag nem beszámítható (ellenzéki) rendőröket kicsinálják. A parancsnokoknak jelentést kell írni a beosztottjaik politikai meggyőződéséről is. ÓÓ, szegény rendőrök...
Ők választották!!! Elfogadják ezt a korrupt, aljas hierarchián, és cinkosságon alapuló rendszert, és jelentenek. Feljelentik egymást (A brfk-n fejpénzt fizetnek minden besúgásért), és ugyanakkor kussolnak, ha kell, mert, mint az Állatfarm c. rajzfilmben, vannak akikre nem vonatkoznak a szabályok, sőt azok ellenkezője vonatkozik.
Valamennyire megértem azokat akik a rendőrszakszervezeteken belül tiltakozásuknak adnak hangot, de aztán az első parancsra ők is odaállnak a tüntetőket körbezárni, és provokálni. (Az egyik rendőr szakszervezet például nyíltan a Jobbik mellett állt az EU kampány során. Ehhez mit szólsz?)
Még a közlekedésiek is megérik a pénzüket, szó szerint. Havi kvótában ki van adva, hogy mennyi bírságot kell kiosztaniuk, és, ha nem teljesítik, akkor nem dicséret jár, amiért betartatták a rendet, hanem lebaszás. Ezért aztán állandóan egymást csesztetik, a főnök basztatja a beosztottját, az meg alig várja, hogy megállítson egy állampolgárt és kitöltse rajta a dühét. Valamilyen okot úgyis talál arra, hogy bírságoljon, jobb esetben csak kiélvezi, hogy tekintélye van, és felsőbbrendűsködhet. Hányok az ilyenektől.

Mindent összevetve mélységesen lenézem a rendőröket. Nem tudom sajnálni őket. Undorodom tőlük. Olyanok, mint a zsoldosok. Csak gyávábbak, mert a zsoldos megválaszthatja a gazdáját, és az ügyet amiért harcol.

Isten a tanúm én is gyűlölöm a nácikat. De nem ők az egyetlen hulladékai a földnek. Sőt a legtöbb nem is meggyőződésből olyan, hanem csak valaki irányítja őket.
Én hiszem, hogy a Jobbik hívei, tenni akaró, értékes emberek, olyanok akik nem nyugszanak bele a dolgokba, a probléma csak az, hogy rossz helyen keresik a megoldást...
DE LEGALÁBB KERESIK!!!!
Nekik helyén van a szívük. Láttad milyen bajtársiasan védték Vonát a tüntetésen? Önfeláldozóan.
Ezek szívből cselekszenek. Még nem tudják, hogy rossz úton járnak, de jó emberek. A rendőrökről ez nem mondható el. Egymás bűneit mossák tisztára, ez nem bajtársiasság, ez nem önfeláldozás, még csak nem is betyárbecsület. Undorító gyávaság, szolgalelkűség, esküszegés, egyszóval gyalázat.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.