Cigánybűnözés, Jobbik

A következő írásomat minden bizonnyal a jobbik szimpatizánsok nem fogják jó szemmel nézni, de bízva abban, hogy egy felvilágosult fórumon megjeleníthetem a saját véleményemet, és érveimet előhozhatom, hogy esetleg értelmes vitára bocsájtsam:

Előre bocsájtom, hogy a véleményem hosszú idő alatt alakult ki bennem, tapasztalatok, események hatására gyűltek össze bennem gondolatok, és így alakítottam ki magam számára egy konklúziót. Lehet velem egyetérteni, nem egyetérteni, miután nincs semmilyen tisztségem rangom, nem vezetek semmilyen csoportot akik nevében beszélek, ezért nyugodtan el lehet menni minden további nélkül az észrevételeim mellett amennyiben az nem talál egyetértésre.
A Jobbikban vannak az elmúlt években általam megismert emberek, akiket tisztelek, de jelenlegi véleményükkel nem értek egyet. Ezt ők is tudják. Remélem nem sértek meg közülük senkit azzal, hogy megírom egy kis összefoglalóban azt amiről velük már számtalanszor beszélgettem.

A szegedi jobbik az őszödi beszéd idején született újjá. Vezetése részben kicserélődött a tüntetések alatt. A tagjainak száma pedig némiképpen megnőtt. Mindezt persze külső szemlélőként nem tudom számokkal alátámasztani.
Véleményem rövid és velős megfogalmazásban az lenne, hogy a Jobbik arra játszik, hogy bekerüljön a parlamentbe. Ezt valószínűleg ők maguk sem tagadnák, és ebben nincs is semmi pláne.
Én azonban ezt kiegészíteném azzal, hogy bizonyos cselekedeteiket is ez az egyetlen cél motiválja. Néhány korai beszélgetésben nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a Jobbik szavazóbázisát a radikális jobb oldalról szeretné meríteni. Ezt nem csak a párt szellemisége indokolja, hanem a józan ész is, hiszen a mérsékelt jobb oldal, a jelenlegi erőviszonyokat tekintve a Fideszt támogatja, még akkoris, ha nem mindenben ért velük egyet. A baloldali szavazók egy részének saját önös érdeke fűződik a baloldalhoz, egy része a kommunista állami dotálós, mutyizós, seggnyalós rendszer nyújtotta állapotok utáni nosztalgia a mozgatórugója, míg egy másik részének egyszerűen csak nincs érzéke átlátni a szitán, és együgyű médiatermék-fogyasztóként mindent bevesz amit az arcába nyomnak. A liberális szavazók egy része bevette, hogy a liberalizmus azt jelenti csupán, hogy a nácikat gyülölni kell, más része meg az anyját is eladná, ha tehetné.
célcsoport tehát az a radikális, tenni akaró réteg aki kivül esik a Fidesz hatókörén.
Beépített embereket, volt ügynököket, bűnözőket nem fogadhatnak soraik közé (nem is állna szándékukban) ezért maradnak azok akiket országszerte a tüntetéseken össze lehetett fogdosni. Ebben nincs is semmi elítélnivaló. Támogatandó dolog, hiszen ők is megérdemlik, hogy valaki melléjük álljon. Az érdekeiket képviselje.
A baloldal azonban elkezdte tematizálni a radikális jobboldalt. Beépített emberek. azóta lejáratódott népvezérjelöltek, civilszervezetek. internetes honlapok, portálok.
A szegedi Jobbik iroda megnyitásakor már találtak poloskát, és a tüntetéseken gyakran jelentek meg gyanús alakok, valamint az események alakulása (házkutatások, kihallgatásokon elhangzott dolgok), és egyes rendőrségi források is arra utaltak, hogy mindíg voltak beépített emberek köztünk. A legutóbbi MDF-es ügy is bizonyítja, hogy a pártok legfelsőbb köreibe képesek beépülni. Mindezt csak azért írom le, hogy lássuk milyen könnyű tematizálni egy csoportot.
A baloldali antifaiszta erők ellen kialakult a jobboldalon egy dafke hangulat. Hogyha ez nem tetszik nekik, akkor csakazért is csinálom. Nem szabad nemzeti rockot játszó koncertre járni? Nem szabad úgy öltözködni, nemzeti jelképeket hordani magunknál stb.
Nem szabad gyülölni bizonyos társadalmi csoportokat?
Itt álljunk is meg egy szóra! Mi az ami a radikálisan gondokozó embert leginkább megkülönbözteti egy liberálisan gondolkozótól?
Az, ahogyan viszonyulnak a cigánykérdéshez. A cigánykérdést zászlajára tűző Jobbik százszor több embert tudott mozgósítani, mint amikor egyszerűen csak a kormány hazugságai ellen tüntetett.
Félreértés ne essék, nem arról beszélek, hogy nincsenek társadalmi problémák, és nincsenek olyan büncselekmények amik tipikusan a cigányságból való elkövetői csoportokhoz kötődnek!
Azt gondolom, hogy miután bejutottak a parlamentbe a Jobbikban hirtelen hangnemet váltanak. Minden korábban hangoztatott radikális kijelentésüknek hátat fordítanak. A szavazóbázisuk meghasonlik, és a párt zséthullik. Gyülöletkeltésre alapozva, be lehet jutni a parlamentbe, de gyülöletkeltő párt nem politizálhat a parlament keretein belül. A nem szalonképes politikusaikat ugyanis különalkuk tárgyaként meg fogják tagadni. Mérsékelt gondolkozású párt képviselői ugyanis nem ülnek le tárgyalni nem szalonképes emberekkel. A Jobbik lehet, hogy virágnyelven beszél, de üzenetük világos. Olyan társadalmi konfliktusokat tűz zászlóra ami valóban megoldásra vár, de jelen helyzetben huszadrangúak. Eddig voltak nagy tömegverekedések, és lopások, de ettől még nem élne depresszióban a fél ország. Az igazi problémákra kéne összpontosítani, és, ha már van munka, meg kenyér, akkor jöhetnek a színesfémtolvalyok, meg a helyi rémek. A magyar gárda nem tehet úgysem semmit, mert az törvénybe ütközne. Az nem lehet, hogy cél, hogy civilszervezetek kezdjék levadászni a bűnözőket.
Az a rendőrség feladata. Adjanak a kezükbe megfelelő eszközöket, cseréljék le a nem megfelelő szakértelmű vezetőket, legyen több körzeti megbízott, járőr, és minden megoldódik

Beindult a gépezet! Nem állítom, hogy ennek hátterében egyedül a Jobbik, de még azt sem, hogy a kormány áll. Tény, hogy egyre másra kerültek fel az internetre a cigánybűnözéssel, zsidósággal kapcsolatos okfejtések, összeesküvéselméletek. Előkerültek olyan évek óta elfeledett irományok amik a második világháború óta voltak elfekvőben, mert azóta nem volt rájuk kereslet, de most hirtelen nagyon sokan keztdtek el hinni valóságtartalmukban. Jöttek egyre-másra a gyülöletet szító történetek, régi események. Régi sebek kerültek felszakításra. Nem elég bajunk volt a hazug, pöffeszkedő, tolvaj kormány ténykedése, még egy zsidó összeesküvéssel és egy cigányinvázióval is szembetaláltuk magunkat. Most valahogy mindenkinek el kezdett fájni az országban, ha egy cigány ember büncselekménybe keveredett, mindenkinek elkezdett fájni, ha kiderült egy-egy globalista mogulról, hogy zsidószármazású. Mindenütt összefüggés, mindenütt vérlázító bizonyíték! Móron lemészároltak egy pár embert, az évtized egyik legvéresebb bankrablásában. Cikkezett erről a Kurucinfó? Nem, mert nem volt az elkövetők közt cigány. Csak ezért nem. Nem kezdek el fejtegetni genetikai elméleteket azzal kapcsolatban, hogy gonoszgén, meg predesztináció. Nem kezdek bizonygatni olyan dolgokat, hogy egy globális összeesküvéshez az egyének egyenként történő beleegyezése szükséges és a rendszerelmélet, meg halmazok, meg blabla.
Inteligens ember átlát a szitán. Aki meg nem az nem akar, mert elvakítja vagy a saját maga által felállított (vagy mások által szájába rágott és elfogadott) elmélet megdönthetetlenségébe vetett hit, vagy a magábaszívott és felgyülemlett gyűlölet.

Ne felejtsük el! Az ember önmagában véve gyarló. Ez tesz minket különbözővé a gépektől. A szabad akarat. Az, hogy választhatunk jó és rossz között. Hajlamosak vagyunk... Mindenki! ... a rosszat választani, és ehhez semmi köze nincs a származásunknak.
Társadalmi problémák (analfabétizmus, munkanélküliség, lakásproblémák) ellen pedig nem lehet felvonulásokkal, félkatonai szervezetek parádéjával küzdeni.

Larvin én azt gondolom,

Larvin én azt gondolom, hogy neked teljesen igazad van (nem véletlen, hogy anno is mennyire megtaláltuk egymással a hangot)
Nos itt persze most én is számos-számos-számos dologgal egészíthetnélek ki.
Pl. kezdhetném úgy - ha már a Jobbik jön szóba - hogy felemlítem a Jobbikot alapító Kovács Dávidék történetét. Egyrészt nagyon csúnya amit Vonáék műveltek, másrészt pedig rájövünk, hogy egy eredendő tiszta kezdeményezés miként lesz taknyos. (amúgy ha jól rémlik Kovács pont a Magyar Gárda létrejöttekor mondta azt, hogy ehhez már végleg nincs arca de én korábbra utalok most) - de ez is egy hosszú téma, ugrok.
Aztán folytathatnám ott - amit már te is pedzegettél - hogy ezek az un. radikális pártok egyrészt tényleg a gyűlöletre akarnak építeni másrészt eljuthatnék én is ugyan oda mint te, hogy ezek a pártok miért járnak be mindig egyfajta hullámvasutat. Azaz hirtelen fenn, majd ismét lent. Pár éve pl. még a MIÉP szekere robogott fel, stb.. stb.. de ezeknél a megint jó hosszú témáknál sokkal fontosabb amit megláttál: az, hogy miért is lett ebben az országban 2006-7 körül hirtelen cigány kérdés? És, hogy a valóságban - ahogy írtad - ez egy huszadrangú történetnek kellene lenni.
Igen, így van!

Én is így látom - sőt, nekem személyesen mondjuk a Bégányékkal (ÚDK) pontosan ezen volt a vitám. Attiláék beálltak abba a cigánygyűlölős sorba ahol azt hiszik szavazatokat lesznek képesek szerezni a Jobbikot és a kurucot túlkiabálva, és közben mondjuk olyanon vitáztunk, hogy valamelyik rokonának a falujában leszedték a romák a kukoricát és az szerinte micsoda világvége.
Hát a fene vinné el! Aki kukoricát lop az ebből nem Mercédeszt fog venni - de mondjuk aki több napi munkával felszedi a vasútisíneket az éjszakába és 6-an kapnak mindezért 50ezer forintot az sem luxusútra gyűjt!
Akiben pedig csak egy icinypiciny katolikus lélek is lakozik, az ilyenkor nem indulattal kezd el viseltetni, hanem megpróbál segíteni azon a nyomorulton akinek az életben maradásához már más lehetőség nem jut.
Így én spec azt mondom egyrészt, hogy a cigányokra az eltelt 20 éveben NEM költöttünk és most pontosan ők a "rendszerváltás" igazi vesztesei. Ugyanis ők veszítik el elsőnek az állásaikat anno az építkezéseken, a TSZ-ekben, stb..stb.. így mára tényleg már a 2-3ik generáció nő fel úgy, hogy nem dolgoztak - de ez a MI HIBÁNK. NEM AZ ÖVÉK, A MIÉNK.
Ugyanakkor amit te is észreveszel: Mi köze a cigányságnak az ország problémáihoz?
Szerintem semmi, mert a nagy pénzeket nem ők lopják el a sztrádákról, a közbeszerzésekről, a pályázatokról, stb... sőt azt is roppant kevesen hajlandóak tudomásul venni, hogy valakinek lehet akár 28 vagy 48 gyereke is, de a "segély" összege akkor sem haladhatja meg a mindenkori minimálbér összegét.
Szóval jó-jó sokat tudnék még ebben a témában írni: és csak borzaszt, hogy ennyire buták tudunk lenni.
Miközben a megélhetési takony politikusaink kilopják a szemünket (bocs az erős fogalmazásért) addig itt lent meg két szegény hülye egymást akarja írtani. A szegény magyar a szegény cigányt és fordítva.
A Jobbik pedig - túl a Kovács Dávidékon is - ma az egyik legmocskosabb párt. Mert simán csak az állati alantas indulatokra épít, a célokat közben pedig eltereli a lényegi gondokról, semmi másért mint az egyéni ambíciójukért. Borzalom!
Szóval szerintem is (igaz én erősebben és nem olyan összeszedetten fogalmaztam mint te - ám örültem, hogy végre más is hasonlót lát meg)
Rudolf János - Keszthely

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.