Medgyessy: Gyurcsánynak az őszödi beszéd után le kellett volna mondani

Gyurcsány Ferenc kormányfő ma már „több konfliktust és problémát okoz, mint amennyit megold, és ha ez igaz, akkor ennek a konzekvenciáit le kéne vonnia" – közölte Medgyessy Péter, volt miniszterelnök az egyik kereskedelmi televízióban.

„Nagyon nehéz elképzelni, hogy ez a koalíció meg tudja nyerni a választásokat 2010-ben, függetlenül attól, hogy Gyurcsány lesz a miniszterelnök vagy sem" – jelentette ki Medgyessy Péter az ATV egyik műsorában. „Az, hogy milyen arányú lesz a másik oldal győzelme, attól függ, milyen szocialista miniszterelnök lesz” – tette hozzá.

Medgyessy Péter arról is beszélt, az az érzése, Gyurcsány Ferenc ma már „tényleg több konfliktust és problémát okoz, mint amennyit megold, és ha ez igaz, akkor ennek a konzekvenciáit le kéne vonnia". A politikus arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a kormányfőnek le kellett-e volna mondania a március 9-i népszavazás eredményének ismeretében, azt válaszolta, hogy nem. „Azt gondolom, hogy az őszödi beszéde után le kellett volna mondania” – tette hozzá.

A mostani kormány a volt miniszterelnök számára nem elég baloldali, „a szolidaritás értékrendjét annyira átírták", hogy már nem tudja követni – hangsúlyozta. Véleménye szerint nagyobb nyugalomra, kiszámíthatóságra lenne szükség az országban, és „hiteles emberekre". MTI

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.