A 103 napi folyamatos tüntetés utáni 62. hét péntekjén.

2008. 03. 07. (péntek) A 103 napi folyamatos tüntetés utáni 62. hét péntekjén.
Ma este 16 fő gyűlt össze a templom előtti téren, hogy kitartó erővel demonstráljanak a kommunista kormány ellen.
Vasárnap ismét népszavazás lesz. Ráadásul ritka alkalom, hiszen nem képviselőket kell választani, hanem fontos kérdésekben véleményt mondhatunk, sőt kötelezhetjük a kormányt arra, hogy nem tetsző törvényeit érvénytelenítsük szavazatainkkal. A hazában 8 millió embernek adatott meg ez a személyre szóló lehetőség. Élni kellene vele! Sajnos az utóbbi két évtized azt a tendenciát mutatja, hogy mind kevesebben mennek el szavazni, aminek "eredménye " lett az a mélypont is, ahová az országunk eljutott. Most van rá mód, hogy gátat vessünk e negatív folyamatnak.
A közvéleménykutatók előjelzése szerint éppen azon a határon fog billegni a részvétel, amely az 50 %-os vonalon lesz. Önmagában is szomorú előjelzés, hiszen egy egészséges, demokratikus nyugati államban az állampolgárok többsége leteszi voksát, hiszen tudja, ezzel kötelező irányt ad az esetlegesen változó kormánynak is.
Tehát ismét egy alkalom nyílik most arra, hogy ne csak otthon a családban, esetleget egy szerény vacsora mellett dünnyögjünk arról, hogy milyen rossz világban is élünk, hanem most arról is dönthetünk, hogy a következő hetekben, hónapokban, sőt években közvetlenül - személyre szólóan - élvezhessük döntéseink előnyét! Mert ekkor nem kell vizitdíjat fizetni, ha bekerülünk a kórházba, ne kell napidíjat fizetni, a gyerekeik tovább taníttatásához marad esélyünk, mert nem kell tandíjat fizetnünk.
Tehát mondjunk mindhárom kérdésre IGEN-t. (Persze e három kérdésen túl, még fontosabb lényegesebb kérdések is eldőlhetnek, amire már évek óta várunk.) Vélhetően pár millió embernek ez világos és egyértelmű!
De mi van azokkal a milliókkal, akik megrántva a vállukat "egyik párt se különb a másiknál" véleménnyel otthon maradnak?
Hát nekik is el kell mondani világosan, ha NEM-mel szavaznak, legyenek akár fiatalok, idősek, szerény anyagi körülmények között élők - ők sokan vannak - bizony minden orvosi vizsgálatért külön pénzt kell fizetni, amely a mostani 300 forintjával is már teher, de ez a szavazás után, ha nem mennek el sokan szavazni, azonnal 1000 forint is lehet, ami már elviselhetetlen, még a közepesen keresőknek is! (Ne felejtsék el két éve még azt mondták nem lesz gázár emelés, és azóta ugyan ezek a duplájára emelték fel a gáz árát.) Tehát hazudnak, egy országnak, de ha kell az egész világnak is!
Vajon a fenti otthon ülő, sok millió ember közül, ha már a vizitdíj kifizetése is óriási teher, hogyan tudnák kifizetni a kórházi napidíjat? Ezt is eltörölhetjük most vasárnap, csupán egy X-et kell behúzni.
Aki a tandíj helyességével egyetért, az magával is meghasonlott ember. Hiszen eddig bárki, aki iskolába járt, ingyenesen tanulhatott! Így erkölcsi alapja se lehet ahhoz, hogy most másoktól tandíj megfizetését követelje. Az otthon maradóknak meg világosan kellene látniuk, hogy az országban csak akkor lesz magas szintű ellátás és erős gazdasági élet, ha tanult, jól képzett szakembereink vannak. Attól senkinek sem lesz több a nyugdíja, ha bevezetik a tandíjat, de kaphat jobb ellátást az orvostól, jobban tudják a gyerekeit, unokáit tanítani a tanárok. Ettől esik el az ország és minden lakója, ha otthon maradnak és csak a tv előtt figyelik milyen eredményt szeretne az ország jobbik fele elérni. A lelkiismeret és személyes felelősség alól nem lehet kibújni, el kell menni szavazni és három IGENT-t kell bejelölni!
Kérünk minden jóérzésű embert, hallgasson saját belső hangjára, menjen el szavazni vasárnap.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.