Orbán: A népszavazás meghatározhatja hazánk jövőjét

A Fidesz elnöke szerint Magyarországnak elege van abból, hogy a kormány baklövései miatt szenvedjen. A március 9-i népszavazás meghatározhatja az ország jövőjét. Több mint tízezer nehéz helyzetű család gyermeke szorul ki a felsőoktatási intézményekből, ha tandíjat kell fizetni - mondta Orbán Viktor szombat este egy kazincbarcikai lakossági fórumon.

A pártelnök úgy véli: a márciusi népszavazás ténye már önmagában is siker. A tandíj valamint a kórházi napidíj és vizitdíj eltörlése a rejtett kettős adóztatás eltörlését jelentené - szerinte adókról van szó ugyanis - még ha másképp is hívják azokat - mert az emberek zsebéből kerülnek ki.

Orbán Viktor felszólalásában hangsúlyozta: ha nem lesz kellő részvétel a március 9-i népszavazáson, azt a kormány úgy fogja értékelni, hogy a nép elfogadja az érintett díjak bevezetését. Szerinte ezekre a díjakra nem lett volna szükség, ha a kormány megspórolja a különféle kiadásokra - például kormányzati autókra - költött 130 milliárd forintot. Ahogy fogalmazott: "ha nem lopják el, van, ha odateszik ahová kell, akkor is van pénz."

A Fidesz elnöke kitért arra is, hogy az emberek szerinte nincsenek tisztában jogaikkal. Az elmúlt 18 évben a választópolgárokat sikerült egyszerű szavazógéppé átalakítania a politikának - mondta. Az embereket azonban véleménye szerint senki sem hallgatja meg, nem szólhatnak bele ügyeik alakításába. Sokan úgy hiszik: csak arra van jogosultságuk, hogy 4 évente az urnák elé járuljanak - tette hozzá.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.