Kormányváltás?

Ha most lemondana a jelenlegi kormány és rendkivüli választást irnának ki, nagyon kis eredménnyel, de lehetne, hogy a fidesz nyer. Ez lenne az igazi rápacsálás, mert a váltást ki fizetné meg? Mennyibe kerülne? És mennyivel lenne jobb?
Az eredmény siralmas és azt a hatalmas hiányt amiből jelenlegi iránnyal halvány remény van kijönni, tovább mélyítené. Az országnak, a nemzetnek most semmire sincs nagyobb szüksége, mint a stabilitásra. Még akkor is ha az nem a legtökéletesebb, de stabilitás. A rend jellemzője, hogy gyorsan lehet hozzá alkalmazkodni és annak megfelelően a fejlődére lehetőség teremtődik.
A váltás mindig sokáig tart és sokba kerül. A váltással tovább csökkennének az ingatlan árak, tovább csökkenne a munkabérek ára, elszabadulna a valuta árfolyam, általánossá válna az össztársadalmi csőd, amiből megint az a kis pénzes réteg húzna csillagászati hasznot akinek pénze, poziciója, befolyása van.
A váltás senkinek sem érdeke, csak annak a pénzes rétegnek aki abból hasznot húzna.
matyas

Választás rossz és rosszabb között

Van olyan gátlástalan rossz amiért érdemes a szimplán csak rosszat választani?
Szerintem igen. A jelenlegi helyzetben a rossz már annyira nyílvánvalóan, szégyentelenül és nagyképűen, lenézően, kisemmizően, az ellenfelet megsemmisíteni és nem legyőzni kívánóan rossz, hogy annál bármilyen korábbi, vagy ezután elkövetkező csak szimplán rosszként aposztrofált dolgot el tudnék képzelni a helyzet konszolidálására. A változás mindíg rejt valami megújulást magában. Új irányvonalat. Lehet, hogy az sem megoldás, lehet, hogy nem szünteti meg a problémákat, de reményt ad. Élhetőbb ország lehetőségét nyújtja. Nem csak illúziót, hisz a korábbi rossz kormányok idején sosem volt zavargás, kordon, vízágyú, műveleti terület. Még a bokros csomag sem vitt valakit abba a végső elkeseredésbe, hogy elindítson egy tankot és a rendőrkordon felé irányítsa. Őrült volt? Vagy végtelenül elkeseredett? Ha őrült volt, őrültek voltak azok is akik a Magyar Televízió székházát ostromolták. Azok is akik a terrorfenyegetés ellenére összegyűltek Budapest terein. Akik Árpádsávos zászlót ragadtak az országban mindazon gyülöletkampány ellenére ami a médiából áradt. Ezt így összeszámolva túl sok őrültet kapunk. Lehet, hogy ez a részeg autós esete aki azon van fennakadva miért megy mindenki szemben az autópályán, valójában pedig csak egy ember megy rossz irányba, és az éppen ő. Mennyibe kerül megfordítani ezt az ámokfutót? Kinek húzna hasznot, ha levennénk a sakktábláról? Talán mindenkinek az volna a legjobb, ha csak kitér előle?
Mennyi áldozatot vállalunk még?

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.