Bolsevik örökség és parlamenti színjáték

Az 56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-’56) bolsevik örökségnek tartja azt a forgatókönyvet, amely szerint a kormány az össznépi ellenállással szemben keresztülveri egészségügyi reformját, miközben elismeri, hogy sajnos elmulasztotta azt elfogadtatni a közvéleménnyel, majd azzal vigasztalja választópolgárokat, hogy az elkövetkező egy évben bőven lesz idő annak utólagos megtárgyalására.
Ennek az abszurd forgatókönyvnek a szerves folytatása a Fidesz javaslata, nevezetesen az, hogy név szerinti szavazást kér az Országgyűlésben, amit a MSZP természetesen örömmel fogad, hiszen így tudja mindenki ellenőrizni, hogy képviselői megtartják-e a frakciófegyelmet. Érdekes módon, nem az jutott a fideszesek eszébe, hogy titkos szavazást kellet volna kérniük, hiszen akkora szocialista képviselők félreszavazhattak volna,és esetleg meg is lehetett volna buktatni a törvényjavaslatot, annak összes következményével.
A DEPORT-’56 meglepetéssel fogadta, hogy Gyurcsány Ferenc az MSZP országos választmányának zárt ülésén kiadta a jelszót, miszerint jövőre újjá kell építeni a bizalmat, ami nyilvánvalóan képtelenség, mert a rendszerváltás óta magyar miniszterelnök még nem vesztette el hitelét oly mértékben, mint Gyurcsány Ferenc. Éppen ezért nem derülhet ki az általa erőltetett egészségügyi reformról sem, hogy egyáltalán jó vagy rossz-e.
Budapest, 2007. december 16.
dr. Szerdahelyi Szabolcs
a DEPORT-’56 elnöke

"nem derülhet ki az általa

"nem derülhet ki az általa erőltetett egészségügyi reformról sem, hogy egyáltalán jó vagy rossz-e."

Látom már neked is kimosta az agyad a media. :o)
A kérdésnek inkább annak kéne lenni, hogy egyáltalan minek kellenek a reformok?

Ahol a minisztériumok, a

Ahol a minisztériumok, a közintézmények, és lényegében minden ami állami, szarul és pazarlóan működik, ott reformokra van szükség. Nem csupán az elmúlt évek miatt. A rövidtávú megszorítások viszont egyértelműen az elmúlt évek pénzszórása miatt voltak.
J.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.