Zászlót bontottak Gorka Sebestyénék

Új Demokratikus Koalíció (ÚDK) néven bejelentette megalakulását a korábban Gorka Sebestyén nemzetbiztonsági szakértő nevével fémjelzett nemzeti párt. A szervezet magát nemzetiként határozza meg, de mindenkit vár a sorai közé, aki elégedetlen a mai politikai elittel és az ország állapotával.

Gorka Sebestyénen kívül Szent-Iványi Ágnes, a Magyar Nőpárt alapító elnöke, Bégány Attila korábban Fidesz-, MDF-alapító, Jobbik-tag, belvárosi önkormányzati képviselő és Molnár Tamás a Kossuth téri tüntetőket összefogó Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője alkotja a párt kollektív vezetőségét. Az ÚDK nem lesz elnöke, a párt képviselői szerint azért, hogy ezzel is jelezzék: nem értenek egyet a vezérelvűséggel, ők teljesen demokratikusan akarnak működni. Molnárék a kisebbségi véleménynek is teret akarnak biztosítani tömörülésükön belül. A párt mindenkit vár sorai közé, ezt nevükben is jelezték. Csupán az ügynököket nem veszik fel. A Parlament Caféban megtartott sajtótájékoztatón kisebb meglepetést okozott az újságírók között, hogy az operatőrök és fotósok a nézősereget rögzítése közben két öltönyös férfi folyamatosan eltakarta az arcát. Az ÚDK képviselői sem ismerték a két személyt.

Bégány Attila ismertetése szerint egyébként folyamatosan figyelik majd az Országgyűlés munkáját, minden törvénnyel kapcsolatban kifejtik az álláspontjukat, önálló törvény- és határozati javaslataik lesznek. Az ÚDK eltörölné a kétharmados törvényeket is, hogy a kormányok viseljék a teljes kormányzati felelősséget. Molnár Tamás ezt aláhúzva kijelentette: tulajdonképpen egy virtuális frakciót alapítottak, az internetes címükön (www.udk.hu) el lehet érni javaslataikat.

OrientPressz

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.