Katolikus egyház és pedofil bűnök

Csókás Béla: A pedofilia súlyosabb deviancia, mint a végbélszexet kultiváló homokosság. De nem árt tudni, hogy a homokosok nagyobb arányban éreznek pedofil késztetést, mint a heteroszexuálisok. Valamit nem értek: az egyházak vezetői miért nem szólaltak meg sohasem a "meleg büszkeség" parádéi ellen? Pedig a biblia számos helyen egyértelműen szól: Pál apostol azt írja, istentelen az a társadalom ahol helyeslik, sőt kérkednek azzal, hogy nők, nők iránt és férfiak, férfiak iránt gerjednek vágyra (Róma(1,18-32)

Katolikus egyház és pedofil bűnök:
hatszáz millió dolláros kártérítés.

Federico Lombardi vatikáni szóvivő egyháza elkötelezettségét hangsúlyozta a pedofília elleni küzdelemben, hogy ne ismétlődhessenek meg a szexuális bűncselekmények a papság részéről.

Lombardi a vatikáni rádióban elhangzott keddi jegyzetében arról a peren kívüli megállapodásról foglalt állást, amelyet a Los Angeles-i érsekség kötött 508 szexuális bűncselekmény áldozata ügyében. Velük szemben az érsekség papjai, szerzetesei vagy hívei követtek el szexuális visszaélést. A katolikus egyház által fizetendő kártérítés eléri a 660 millió dollárt.

A jezsuita szóvivő a botrány kapcsán azt hangoztatta, hogy a Vatikán elkötelezett a pedofília elleni harcban, de úgy vélte, hogy ez a probléma nem kizárólag a katolikus egyházé, s más intézményeknek is felelősséget kell vállalniuk.

Megállapítása szerint a Los Angeles-i érsekség peren kívüli megállapodásának híre érthetően nagy figyelmet keltett mind az érintett esetek nagy száma, mind pedig a kártérítés mértéke miatt. De - amint azt Roger M. Mahony, Los Angeles érseke is hangsúlyozta - "az egyház természetesen és mindenekelőtt az áldozatok és családjaik szenvedése miatt szomorú, fájlalja azokat a sebeket, amelyeket tagjainak súlyos és megbocsáthatatlan viselkedése okozott, és határozottan elkötelezi magát, hogy mindenképpen megelőzi a hasonló gyalázatos cselekedetek előfordulását" - írta rádiós jegyzetében Lombardi.

A szóvivő szerint e megegyezés és az ezzel járó kártérítés is ennek az elkötelezettségnek a jele, egyben jele annak a döntésnek, hogy lezárják ezt a fájdalmas fejezetet és előretekintenek a megelőzés területein.

Mivel a gyermekekkel szembeni visszaélések problémája, illetve a gyermekek megfelelő védelme egyáltalán nem korlátozódik az egyházra, hanem sok más intézményt érint, helyénvaló, hogy ezek a szervezetek is döntést hozzanak a szükséges lépésekről. Az egyház tudatában van felelősségének az ifjúság nevelésében, ezért tehát elsők között akar részt venni a pedofília elleni küzdelemben, amelybe mind nagyobb társadalmi rétegek kapcsolódnak be a világ sok országában - zárta jegyzetét Federico Lombardi vatikáni szóvivő.

Hozzászólások

Mire gondolok

Arra gondolok, hogy az egyház eleve azért jött létre, hogy deviánsok védőernyőt kapjanak, ahol nyugodtan kiélhetik torz ösztöneiket.
A nemrég feltárt középkori apácazárda területén talált meszes gödörben 6000 csecsemőcsontvázat találtak.
Arra gondolok, hogy az angyalkák ezek a kis csecsemők lehettek, akiket "Jézus menyasszonyai" szültek, s akiket aztán a megsemmisítő zárdában fojtottak meg. majd öntöttek le mésszel.
A nőket úgy lehetett perverz célokra használni, ha elzárták őket, és a zárt helyre /zárda/ az incubus /pap fekete ruhában, kámzsában/ éjjel akadálytalanul be tudott jutni, ahol aztán, mint a sátán, vagy annak küldötte, egy apáca nem régi vallomása szerint "a hasán lovagolt". Nyilvánvaló, hogy a gyerek nem szerezhetett vagyont az egyházéból, azt nem is fogyaszthatta, és nem is derülhetett ki a sok pedofil, és perverz ügy. Nem is derült ki, csak mostanság kezd tisztulni a kép...

Hozzászólások:

Hozzászóló: Ványai Zoltán @ 19 Jul 2007 10:58 am
Miért hallgatnak az egyházak amikor buzi parádékkal provokálnak bennünket? - ezt a kérdést már többször feltettm több fórumon is, de nem kaptam megfelelő magyarázatot. Legutóbb a "meleg felvonulás" után hoztam szóba, mikor gúnyolódtak az egyházon. Szerencsére Semjén Zsolt elnök urat hallottam a Hír TV.- n a Péntek8 című műsorban. Ő foglalkozot ezzel a kérdéssel is. Köszönöm neki a megnyugtató választ. Sok ilyen emberre lenne szükség, aki nem köntörfalaz, hanem a lényegre tér.
Innen is üdvözlöm és bíztatom a többi politikust, hogy álljon ki bátran, mert a homoszexualitás, a pedifília nem vezet sehová, és elpusztul a nemzet.
Hajrá Magyarország!!Hozzászóló: Sebestyén Zita @ 19 Jul 2007 11:17 am
Azért "az egyház" sem hallgat egészen. Ajánlom figyelmükbe:
www.elmondo.hu


Hozzászóló: XX @ 19 Jul 2007 12:38 pm
Nem értem, hogy miért kellene megszólalni ebben az ügyben az egyházi vezetőknek, hiszen a Biblia egyértelműen szól a másságról, a magyar egyházi /volt/vezetőket pedig súlyosan megvezették anno, és van mit a fejükre olvasni.


Hozzászóló: Csókás Béla @ 19 Jul 2007 01:10 pm
Valóban Semjén az egyetlen parlamenti politikus aki kiáll az ügyben. De még Semjén sem meri felszólítani az egyházi vezetőket az állásfoglalásra. Semjént azért mégsem tekinthetjük egyházi vezetőnek.


Hozzászóló: Császár Tamás @ 19 Jul 2007 06:21 pm
Kedves XX! Hát pont azért kéne megszólalniuk, mert a Biblia egyértelműen szól a ferdehajlamról, és nem a másságról.
Ha genetikailag be is van kódolva az ember, azért még nem minden "félrehajló" Y kromoszómás lesz homokos, ha egészséges nevelést kap. És akkor kap egészséges nevelést, ha apa-anya családkép alakul ki benne gyerekkorában és nem apa-apa, vagy anya-anya. És ez akkor lehetséges, ha a társadalom-állam a családokat támogatja erkölcsi és anyagi téren egyaránt. Olyan egyetemes ősképeket, ahol még egyértelműen el lehet választani a jót a rossztól. Ha a gyerek ennek ellenére mégis meleg lesz, ám legyen! de ne kérkedjen, hanem próbálja meg kezeltetni magát, az erre megfelelő helyen, ami persze ma nem létezik, mert a melegség nem betegségnek, hanem nemsokára kiváltságnak van/lesz kikiáltva. De ma a jót a rosszal összekavarják. De én hiszem hogy az Úr mindig leküldi ügynökeit a Földre, hogy mindig maradjon egy csepp igazság, különben mind elvesztünk.


Hozzászóló: Jamrik András Attila @ 19 Jul 2007 09:21 pm
A Magyar Katolikus Püspöki Kar kiadta az állasfoglalását a homoszexuális kapcsolatokat érintve. Világosan és egyértelműen fogalmaz az egyház ebben a kérdésben. www.katolikus.hu vagy www.fot.vaciegyhazmegye.hu oldalon is látható az állásfoglalás. Egyébként pedig NEM az egyház feladata a gyűlölködés. Elitélni, véleményt alkotni lehet de megbocsátásra és felabaráti szeretetre is szükség van. Talán nem kellen az egyházat bántani, pont erről az oladlról. Bár ez utóbbi megjegyzés a saját privát gondolatom.


Hozzászóló: Bégány Attila @ 19 Jul 2007 09:27 pm
Fel is tettük már a honlapunkra. Nem bántjuk az egyházat, hanem elvárásokat fogalmazunk meg vele szemben. Elfogadom: ez nem az engedelmesség hangja.


Hozzászóló: Ványai Zoltán @ 19 Jul 2007 09:50 pm
Én Császár Tamással teljesen egyetértek. Jamrik András Attila hozzászólása, hogy "nem az egyház feladata a gyülölködés" és hogy "Talán nem kellen az egyházat bántani, pont erről az oladlról. Bár ez utóbbi megjegyzés a saját privát gondolatom." Miért, a többi kié? Szerintem senki nem bántja az egyházat, és nem is gyülölködik itt senki.
Üdv. Ványai Zoltán


Hozzászóló: Jamrik András Attila @ 19 Jul 2007 10:01 pm
Sajnálom, hogy hozzászólásom talán nem volt egyértelmű. Én hívő, gyakorló katolikus vagyok. Nem csak vasárnapi katolikus. Kötelességem azt a közösséget védeni ahová tartozom. Persze ha vannak hibák azokat el kell ismernem. Történetesen az adott kérdésben nem látok hibát vagy hiányosságot. A Katolikus Püspöki Konferencia (akinek vezetője Erdő Péter bíboros úr) megszólalt az ügyben. Nekünk, az egyháznak megvan a véleményünk és ez ismeretes is. Innen többet mit tehetnénk? Ha van valakinek jó ötlete beszéljük meg.


Hozzászóló: Jamrik András Attila @ 19 Jul 2007 10:06 pm
Jut eszembe: az egyház nem egyenlő a papokkal. Az egyház mi hivők vagyunk. Tehát tiltakozzunk mi magunk is. Épp tegnap olvastam, hogy néhány liberálisnak mondott média szereplő közös nyilatkozatot írt a homoszexuáliusok mellett. Sajnos eddig a mi oldalunkról nem jött ellenkezdeményezés. (www.kuruc.info)


Hozzászóló: Lipták-Lipow Sándor @ 20 Jul 2007 02:37 pm
TC:
Tegnap elküldtem ,néhány gondolatomat az UDK legutóbbi levelére!
Úgy tűnik, önök is feladták!
Üdv:Lipták-Lipow Sándor


Hozzászóló: Ványai Zoltán @ 22 Jul 2007 11:22 am
Nemrég kaptam, felteszem ide is:
"Tisztelt Újságírók!
Érdeklődés mutatkozott az ügy állásáról, s ezért tájékoztatom önöket, a következőkről.
A mai napon telefonon próbáltam utánanézni annak, hogy elrendelték e a nyomozást, vagy megtagadták azt, feljelentésem kapcsán, ami a homokosok felvonulásának eseményeihez kapcsolódik.
Eljutottam a Gyorskocsi utcai rendőrkapitánysághoz, személy szerint Kalyó László rendőrfőhadnagyhoz, akinek kiadták az ügyet a BRFK-ról.
Ő annyit közölt csak a telefonbeszélgetés személytelensége miatt, hogy már feladtak egy írásbeli tájékoztatót a számomra, amit a jövő héten kapok kézhez valószínűleg. Tartamáról nem nyilatkozott.
Amennyiben rendelkezésemre áll az anyag további tájékoztatást küldök.
(a csatolmányban egy pár érdekes kép)
Magyar Nemzetért Mozgalom
Vass István elnök"


Hozzászóló: Admin @ 27 Jul 2007 08:35 pm
Itt volt itt két hozzászólás. Egyik a teve és szúnyog példázatával érvelt, a másik erre adott választ. Tárterület túlcsordulás miatt törlődtek. Elnézést kérünk. Ha újra elküldik, megköszönjük.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.