A Nagy Imre unokája által, a politikai megosztottság legyőzésére meghirdetett imáról…

Politikusok részére meghirdetett nyilvános imáról, nehezen képzelhető el maga az ima. Nehezen képzelhető el, hogy ott valódi ima lesz. Az imához csendesség és magunkba fordulás szükséges. A nyilvános politikusi ima a szereplés egy speciális formája. De mégis, ha már Nagy Imre unokája meghirdette…..

Az ima belső beszéd, mellyel Istenhez szeretnénk eljutni. Az ima során annál közelebb jutunk Istenhez, minél hátrébb tudjuk hagyni énünket. Ha le tudjuk győzni énünket célba értünk. Tudd, veszni hagyni régi életed, és új életet nyersz!
Nagy Imrét azért tiszteljük, mert tudta legyőzni magát. Legyőzte korábbi énjét vállalva a halált is. E nélkül csak egy gyűlölt vagy megvetett kommunista begyűjtési miniszterként maradt volna meg emlékezetünkben. De legyőzte önmagát és ellenségből barátunk lett.

Ima Gyurcsány Ferencért(MSZP). Győzd le magad Feri!
- Feri, térj meg a magyar nemzethez. Kérj bocsánatot 2004. december 5-ért, hogy a világon párját ritkítóan rátámadtál a magyar nemzetre! Terjesztd be a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló törvényt! Emlékezz, hogy Orbán Viktor is tékozló fiú volt (parlamenti kivonulás 1990. június 4-én, ecetera). Viktor a ’90-es évek első felében megtért a nemzethez, és előtted is nyitva áll Viktor útja. Nyitva áll előtted is az út, hogy szívébe fogadjon a magyar haza, melynek hűséges fia lehetsz. Terjesztd be a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló törvényt!
- Feri, ne szítsad az antiszemitizmust! Ha nincs ügyeletes antiszemita a porondon, te a háttétből kikavarsz egy antiszemita jellegű mutatványt. Lerí rólad, hogy csorog a nyálad az antiszemitizmusért. Miért is? Hogy felléphess ellene. Hogy rámutathass, antiszemita a magyar, antiszemita a politikai ellenfeled. Így próbálsz nemzetközi támogatást szerezni magadnak. Kövesd meg a magyarságot a gyűlöletszításaid miatt !
- Kérj bocsánatot, mert belelövettél a tüntetőkbe 2006. október 23-án.
- A trükkökkel (elévült bűncselekményekkel) szerzett vagyonodat fordítsd a 2006. október 23-án meglőtt, összevert emberek kárpótlására.

Ima Orbán Viktorért(Fidesz). Győzd le magad Viktor!
- Viktor, térj meg a demokráciához! Ismerd el, hogy a jobboldali egypártrendszer kialakításával minimalizáltad a „jobboldali” szavazatokat és ezzel már kétszer nyerted meg a választásokat az MSZP-nek. Az MSZP-ben azért szorítanak, hogy te csak tarts ki az orbáni úton.
- Kérj bocsánatot, hogy 1998-2002 között még megtagadtad a határon túli magyarok kettős állampolgárságát. Kérj bocsánatot azért, hogy 2000-ben, a státustörvény helyett nem az igen nehezen visszavonható állampolgársági törvényt, hanem a könnyen kiüresíthető pótszertörvényt, a státusz törvényt erőltetted.
- Ismerd be, hogy 1998-2002 között nem arra törekedtél, hogy az 1990-1998 kiépült közötti korrupt államot megfékezd, hanem arra, hogy utolérd a korrupciós versenyben az MSZP-t. Nem sikerült persze. Mára az állami-önkormányzati korrupció magát demokratikus államba vetett hitet ássa alá.

Ima Kóka Jánosért(SZDSZ). Gyözd le magad Jani!
- János ismerd be, hogy milliárdossá válásodat az SZDSZ-hez köthető állami megrendeléseknek köszönheted. Szimbólumává váltál az állami szintű korrupciónak. S játszod a sikerest, példaként állítva magadat. Te tudod, hogy könnyebb a tevének átbújni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni a mennyországba. Add vissza vagyonodat az államnak!

Ima Dávid Ibolyáért(MDF). Győzd le magad Ibi!
- Ibi, ismerd el, hogy a rendszerváltás közjogi értelemben az antalli paktumok (Kerekasztal, MDF-SZDSZ) nyomán siklott ki.
- Ibi, ismerd el, hogy – az antalli „rendszerváltás” – tette lehetővé, hogy Gyurcsány Ferenchez hasonlóan a volt MSZMP nomenklatúrája legyen a privatizáció nyertese.
- A Fidesz üldözése elől az MSZP fennhatósága alá menekültél. Egyik függőségből a másikba. Megérte? Elbírod ezt lelkileg viselni? Aggódok érted.

Ima Semjén Zsoltért(KDNP). Győzd le magad Zsolt!
- Zsolt, 17 éve ott ültök a Parlamentben, de nem tudtátok megakadályozni, hogy szétlopják az országot. Javatokra írandó, hogy ti nem loptatok. Előbb a Fidesz szétvert benneteket, és most a Fidesz függésben próbáltok újra talpra állni. A keresztény egyházak társadalmi tanítása a zsinórmércétek. Eközben a keresztény egyházak társadalomban betöltött szerepe egyre halványul. Paphiány bénítja a Katolikus Egyházat. A kereszténység érdekében tudnál-e vitákat vállalni, igényt támasztani az egyházaddal szemben? Pl. Tudnád-e kérni az egyházadat, engedélyezze a nők és házas emberek papságát?

Bp., 2007. június 15.

dr. Bégány Attila
ÚDK ügyvivő

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.