HVG: Már Kövért is támadják a Kossuth tériek - videó

Kövért is támadják a Kossuth tériek

Már nemcsak a kormányt, de a Fideszt is élesen támadták a Kossuth térről ismert tüntetők szerda este, amikor a kettős állampolgárságról tartott népszavazás három éves évfordulójára emlékezve Gyurcsány Ferenc budai háza elé vonultak demonstrálni. Tekintse meg videónkat!

„A Fidesz egyik megmondó embere azt találta mondani Délvidéken, hogy a népszavazás úgy kellett nekik, mint púp a hátukra. Ez az ember Kövér Quasimodo László volt” – mondta az egyik szónok, mire a tömeg hazaárulózással felelt. „A jó hír, hogy az MSZP történelmi mélyponton áll. A rossz az, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerezne” – folytatta mondanivalóját a szónok, hangsúlyozva, hogy Gyurcsány, Orbán, Kövér, Dávid Ibolya, Kóka soha nem tartaná be választási ígéretét.

Egy másik szónok szerint csaltak a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson. „Kezdeményezzük, hogy az Alkotmánybíróság oszlassa fel magát és utána oszlassa fel magát az Országgyűlés, hogy a magyar nép vehesse kezébe a sorsát!” – jelentette ki.

Volt olyan felszólaló, aki a piros, fehér, zöld színek szimbolikáját kezdte el magyarázni. „Nem lehet tovább ilyen lagymatagon tüntetni” – mondta, bár azt ő sem tudta, mit kellene tenniük.

A csoportot Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője vezette, aki vállán háromméteres, kettős fakeresztet cipelt, amelyre a "jelenünk" feliratot tartalmazó táblát szögelték. A demonstrálók a fővárosi Olimpiai parkból rendőri biztosítás mellett vonultak Gyurcsány Ferenc Szemlőhegy utcai háza elé, hogy a kormányfő lemondását követeljék.


Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.