ÚDK a nyugdíjrendszerről.

nyugdijas1.jpg

Az ember minden esetben elképed, amikor olyan hírt hall, aminek semmi köze a valósághoz. A jelenlegi „reform” kormányhoz nyilván igen közel álló Aon Consulting nevű szervezet, most azt állítja felmérésében, hogy igen bőkezű a magyar nyugdíjasokkal a hazai nyugdíjrendszer.

Az európai tagországokat átfogó tanulmány szerint, az állami nyugdíjrendszerek ráadásul nem számolnak eléggé az általános elöregedés demográfiai folyamataival. (Az átlagos európai nyugdíjkorhatár Európában 61 évre emelkedett!)
A tanulmány szerint a magyar nyugdíjak nem a jelenlegi nyugat-európai szinthez képest magasak, hanem a hazai aktív népesség jövedelemtermelő képességéhez mérten eltúlzottak. A szerzők szerint a nyugdíj értékét csak úgy lehet megtartani, ha emelik a nyugdíjkorhatárt, a járulékok befizetését és/vagy az adókat.

Eddig a hír, amely azonban sok mindenről nem vesz tudomást. Elsősorban arról, hogy Magyarországon – mint minden mást -, a nyugdíjakat is ellopták, igaz nem most, hanem a kommunizmus alatt! A nyugdíjbiztosítás rendszerét pedig a Horn kormány alatt úgy privatizálták, ahogy most az egészségbiztosítást akarják. Akkor kötzelezővé tették a pályakezdőknek a magánnyugdíjpénztárat, most pedig az egészségbiztosításban a kisebbségi tulajdonosnak adnák a menedzsment jogokat.
A nyugdíjasok nálunk elsősorban a politikai manipuláció játékszerei! Egy-egy jól időzített csekélyke nyugdíjemeléssel még ma is választást lehet nyerni az elöregedő lakosság köreiben! Emellett az elöregedés és elhalálozás társadalmi mutatói is drámaiak! Egyre kevesebb születés mellett -egy elfogyatkozó nemzet tagjaiként-, meredeken emelkednek az idő előtti elhalálozások számarányai. Egyre több férfi hal meg jóval a nyugdíjkorhatár előtt, akiknek jogos járandóságát szintén lenyeli az állam! A nyugdíjasok további munkavállalása sem megoldott, egyrészt a plusz terheket jelentő adóztatás problémái, másrészt az egyre nagyobb számban utcára kerülő fiatal, pályakezdő munkavállalók miatt. Egy összeomló, szociálisan érzéketlen gazdasági rendszerben egyre nagyobb generációs feszültséget indukál a sokszor lenézett nyugdíjasok foglalkoztatása. Nem csoda, ha a szociális ellátástalanság, a romló kórházi ellátás, a munkanélküliség, az élelmiszerárak drasztikus emelkedése miatt korán meghalnak a - liberális felfogás szerint - haszontalan /!/ nyugdíjasok. Sokan magányosan, a családtól ás a többségi társadalomtól teljesen elhagyatottan tengetik magányos, beteges és kiszolgáltatott életüket, havi 40-50 ezer forintból. A drasztikus áremelések miatt sokan már csirkelábat sem tudnak venni, ezért néhány szál fonnyadt zöldséggel táplálják magukat! A XXI. századi Magyarországon egyre több az éhezés és a fagyhalál!

Egy ország, amely nem gondoskodik gyermekeiről és idős korú lakosságáról, az megérdemli sorsát. Ne hagyjuk magunkat!

ÚDK a nyugdíjrendszerről:
- Egyéni nyugdíjszámla kell. Mindenki tudja az élete során, hogy nem az állambácsitól kapja a nyugdíjat, hanem a saját államilag kötelező megtakarításából! Az államnak csak a minimálnyugdíjat kell garantálnia.
- 8 éve már, hogy a pályakezdők csak a magán nyugdíjpénztáraknak fizethetik a járulékaikat. Nem csak ezt a felháborító államellenes nyugdíj-rendelkezést kell felszámolni, hanem államosítani kell a nyugdíjpénztárakat! Miért a külföldi pénzügyi befeketetőknek kell forgatani a magyar dolgozók nyugdíjvagyonát? Persze a legszigorúbb szabály kell arra, hogy az állam nem lophassa meg a nyugdíjasokat, ahogy az megtette a kommunizmus alatt.
- A gyermekek személyi jövedelemadójának egy része kerüljön a szülő nyugdíjszámlájára. Ez erősíti a családi összetartozást és a legális munkára is ösztönöz.
- Akik idő előtt elhaláloznak, azoknak a nyugdíjalapját ésszerű határig a családtagok számára kell özvegyi nyugdíj kiegészítéseként vagy a gyermekek és unokák nyugdíjszámlájára tovább folyósítani!
- Az egyéni nyugdíjszámla fedezetéből lehessen kórházi ápolást vagy temetkezést előre megfinanszírozni!

Kisebbségi vélemények:
1. Nem kell államosítani a magán nyugdíjpénztárakat.
2. Az egyéni nyugdíjszámlán összegyűlt összeg legyen örökölhető.
3. Az idő előtt elhalálozás esetén - az özvegyi nyugdíj kivételével - nem szabad az egyéni nyugdíjszámlán lévő alapot a családtagoknak kiszolgáltatni. A nyugdíjfizetésnek is van szolidaritás jellege, hiszen vannak akik nyugdíj után még 40 évig is élnek, ők a magánszámlájukból nem biztos, hogy megélnének.
4. Az államnak a minimál nyugdíjat sem kell garantálnia a magán nyugdíjszámla 'felfutása' után.

frissítve

***********

FOLYTATÓDIK A NYUGDÍJASOK ELLENI HÁBORÚ!

Újabb megszorítások.

Nem elég, hogy 2006-ban elvették a beígért 13. havi nyugdíjat, az idén is folytatódnak az idős embereket érintő megszorítások. Jövőre 12% infláció várható, miközben a gáz, az áram, a fűtés és az élelmiszer árak drasztikusan emelkednek. Legfrissebb intézkedésként jövő januártól –miután megszűnik az állami hozzájárulás-, megvonják a 60-65 év közötti nyugdíjasok HÉV bérletének támogatását. A jelenlegi kedvezményes 2950 forint helyett, 7350 forintra emelkedik a bérletek ára. Ezzel a hatalmas méretű emeléssel, szinte teljesen megfosztják a munkalehetőségek, a bevásárlás és családtagjaik látogatása miatt utazni kényszerülő időskorúakat az olcsó közlekedés lehetőségétől.

Gyurcsány Ferenc egy legutóbbi konferencián kijelentette: „A demokrácia nem jelent azonnali jólétet!” Asz ÚDK hozzáteszi: A hazudós és lopós kormányfőnek sajnos azonnali jólétet teremtett ez a mostani áldemokrácia, miközben akik megszenvedték azoknak nem! Hol itt az igazság?

2007. november 20.

Hozzászólások

Hozzászóló: s@baktani @

Hozzászóló: s@baktani @ 16 Nov 2007 11:08 pm
Muszáj válaszoljak!!!
A liberálisok a SAJÁT szabadságuk pártján vannak!Maguknak és csak maguknak akarnak szabadságot!Ő kilőheti a szemed de Te nem lőhetsz vissza sőt-védőfelszerelést sem vihetsz tüntetésreí!Ő csalhatja az adót de Te nem!A mai neoliberálisok nem akarják,hogy magyarország szabad legyen hanem azt akarják,hogy nekik legyen szabad minden!A karvalytőke megszállottai!Tehát: nekik az,hogy büntetlenül kilőhetik a szemed-a szabadságot jelenti.Hozzászóló: VÉLEMÉNYEM @ 18 Nov 2007 10:01 am
Egymagyar! Nem te voltál tegnap a Batthyány örökmécsesnél pajeszban és kaftánban? Kioktató pimasz hangnemed és magyartalan fogalmazásod a fajtádra vall! Ne hivatkozz őseidre, a felelősséget neked kéne vállalni fenti mocskolódásaidért és a moderátornak, aki ezt megtűri, miközben a tisztességes magyar véleményeket kiüldözik.Vedd le a magyar nevet! Mert a név kötelez. A zsido.hu-n fejtsd ki indulatos, beteges rohamaidat vagy az index fórumán.


Hozzászóló: s@baktani @ 18 Nov 2007 03:25 pm
Egymagyar,ennek tényleg nincs értelme.Baromi nagyot haraptál és képtelen vagy megérteni,hogy kicsi a szád.Tedd rendbe a tudásanyagodat,szelektálj és rakjál mindent a helyére.Aztán jelentkezz.

Hozzászóló: Rudolf

Hozzászóló: Rudolf János @ 14 Nov 2007 11:51 pm
Azt gondolom, hogy a probléma eleve rosszul van megközelítve. Már olyan sokat gondolkodtak erről a témáról már mások is, hogy egy ideje a fáktól elveszett az erdő.
Nekem egy falusi kocsmában egy igaz tenyeres-talpas parasztbácsi hozta (egy feles rum társaságában) a megvilágosodást :)
Akkor amikor megkérdezte tőlem, hogy szerintem régen miért is volt olyan sok gyerek?
Majd mikor néztem csak az öreget kerek szemekkel a választ is megadta.
Mert régen nem volt nyugdíj.
Ez volt a - én neveztem így már bocsánat - a "természetes" biztosítás.

Na ha 3 percre elfelejtenénk, hogy miért is nem találunk jó megoldást és hol is akadunk el mindig -> akkor rájönnénk, hogy ezen logika modernizált változata mellett a családkérdést, a gyerekvállalás kérdését is, de még a népességfogyás kérdését is meg tudnánk oldani.
No meg a nyugdíjak problémáját is ;)Hozzászóló: Mácsay József @ 15 Nov 2007 09:42 am
"2007. évi CXVII. törvény
a foglalkoztatói nyugdíjról és intézményeiről
Az Országgyűlés a foglalkoztatók nyugdíjcélú megtakarítások terén történő szerepvállalásának elősegítése, a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató intézmény hazai jogrendbe történő bevezetése, továbbá a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató intézmények európai szinten megszervezett belső piacának megszilárdítása, határokon átnyúló működésének biztosítása érdekében a következő törvényt alkotja:"
"2. § E törvény alkalmazásában"
"3. állampapír: a magyar vagy külföldi állam, a Magyar Nemzeti Bank, az Európai Központi Bank vagy az Európai Unió más államának jegybankja által kibocsátott hitelviszonyt megtestesítő értékpapír;"
stb...

Kicsit furcsállom, hogy ennek a törvénynek a születése senkiben sem ütötte meg a hír értéket, de mivel szorosan a témához kapcsolódik, hát idéztem.

Örülnék, ha egy ÚDK-s közgazdász írna ennek a törvénynek a makrogazdasági hatásairól néhány szót - "A hazai tőkefel-nem-halmozás újabb fejezete" címe alatt.

N.B.: Természetesen ez egy laikus témafelvetése volt csupán...Hozzászóló: REND @ 15 Nov 2007 10:06 am
Miután a parlament csupán végrehajtó szolgája az ÉRVÉNYES MAGYAR TÖRVÉNYNEK,
ezért minden törvény-alkotó-machinációja SEMMIS és 60 éve "államellenes" tevékenységet valósít meg a parlamentbe ücsörgélő bűnbanda.
Aki hozzájárulnak az Ex-Lex állapothoz, maguk is bűnrészesek.
Akkor is, ha az elhalgatásba mesterkednek !


Hozzászóló: VÉLEMÉNYEM @ 15 Nov 2007 10:23 am
Kahler Frigyes és társai megállapították, hogy a kommunista évtizedek a jogtalanság évtizedei voltak. Ha ez így volt, márpedig így volt, akkor miről beszélnek egyesek? A minap a tv-ben a rosszpofájú Tölgyessy Péter jogász eldicsekedett azzal, hogy ő szövegezte meg a mostani alkotmányt 1989-ben, ami még mindig az 1949-es törvény nevet viseli. Akik ezt elfogadják, azok nem magyarok, hanem az idegen érdekek kiszolgálói. 1945-től kezdve a kommunista állam bűnszövetkezet formájában működött, ezt kéne tudatosítani és megoldásokat keresni a mostani bűnbanda elzavarására. Népellenes, magyarellellenes törvényeket nem kötelességünk betartani, ráadásul választási csalással létrejött hatalomtól.


Hozzászóló: David @ 15 Nov 2007 12:11 pm
T. Rudolf János!

Kifejtené bővebben is ezt az ön szerint megoldásnak kínált elvet?Hozzászóló: David @ 15 Nov 2007 12:15 pm
Ha jól értem, akkor kvázi minden nyugdíjasnak a saját gyermekei fizetnék a nyugdíját. Ön ezt megvalósíthatónak tartja 100%-ban?


Hozzászóló: REND @ 15 Nov 2007 02:35 pm
1946-ig (47-48 is talán) Magyarországon mindenki egységesen a jövedelmének a 10 %-át fizette, azt is a Szent Korona Őfelségének, ami azt jelentette, hogy csak MAGYARORSZÁG ÉPÍTÉSÉRE FORDÍTHATTÁK A BEVÉTELT !

1948-ban a mesterségesen, jogtalanul és erkölcstelenül a Szentföldön létrehozott héberország megalakulása után, Magyarországon a héber-kommuhnisták bevezették eleinte bújtatva, majd később nyíltan a jövedelmek 90 %-os megadóztatását, csak már nem a Szent Korona birtok számára, hanem a tolvaj idegen csőcselék zsebére, miközben minden Szent Korona tulajdont elloptak (amit privatizálásnak mertek nevezni).

Ezekután 40 évi munkaviszony után, 40 x 90 % adó = 360 évi adót loptak el minden dolgozótól és nem sül ki a szemük, hogy átlagosan 27-40 eFt nyugdijakat állapítanak meg teljesen törvénytelenül a magyaroknak,
a kommunistáknak meg hasraütés szerint 250-300 eFt-ot, ha igazolják, hogy rájuk szavaztak.

Aljas bagázs minden kommunista, akikről tudjuk, hogy a magántákolmányú gyilkos ó-szövi a vallásuk.

Ezek a nincstelen idegenek pöffeszkednek, mint a lufi, míg ki nem lyukadnak felfuvalkodottságukban.Hozzászóló: Egymagyar @ 15 Nov 2007 02:38 pm
A kisebbségi vélemények kinek a véleményei? Mert igazuk van! Már miért kellene államosítani a nyugdíjpénztárakat! Ne menjünk már át baloldaliba! Ha az állam pénzüggyel kapcsolatos helyekre beteszi a mocskos, korrupt kezét, akkor az tönkre fog menni. Ezt a nyugdíjpénztáraktól az egészségügyön át az energiaszolgáltatásokig mindenhol megtapasztalhattuk! A monopolhelyzetű államnak sosem érdeke, hogy jó szolgáltatás nyújtson...


Hozzászóló: VÉLEMÉNYEM @ 15 Nov 2007 02:46 pm
Fölöttem szép neved van, csak éppen nem magyar érdekű a véleményed. Megmagyarázom, ha nem értenéd. Az állam, mint olyan szükséges szerveződés, nem feltétlenül jelenti a csalás, rablás fogalmát, ha az állam betartja az általa hozott törvényeket. Ne keverd össze a kommunista udódállam maffiamódszereit ( ami most van) azzal a magyar államal, amely valóban jogállam lesz, de nem ezekkel a bűnözői múltú szereplőkkel. Minden attól függ, hogy ne kerüljenek idegenek, idegenbérencek az állami főhatalomba. Ez könnyen megoldható kérdés.


Hozzászóló: Zápor @ 15 Nov 2007 03:05 pm
Tipikus szadeszos vélemény, hogy az állam rossz gazda. Ezt kunczemaci szerette mormogni. Az állam az állampolgárok összessége - nem aonos a kormánnyal. A népen uralgó kormány lehet rossz gazda. A mostanira ez a jelző nem érvényes, mert szó sincs dilettentizmusról, hanyagságról. Jól kiszámított, körmönfont szakértelemről lehet beszélni. A kialakult helyzet nem következmény, hanem CÉL. Nélkülözhetetlen a magyar társadalom kiirtásának érdekében. Ameddig van magyar vállalkozó, magyar munkaerő, addig nem jut valaki MÁS-nak, akit ugye tisztelni kell.
Nyilvánvaló stratégia a nemzetgazdaság teljes szétverése. Tárgyalhatjuk ezt egyes részleteiben is, de nem érdemes.
Pusztulj magyar, mert kell a hely, az ásványi kincs és az ivóvíz.


Hozzászóló: Egymagyar @ 15 Nov 2007 04:21 pm
Én a mindenkori államot tartom korruptnak és rossz gazdasági szervezőnek, Kuncze pedig gyakorlatban csak a fideszest! Az egyáltalán nem liberális Reagannek volt ez az alapelve: "Az állam nem a megoldás, hanem a probléma része!" Az Szdsz csak mondja, de nem teszi. Csak akkor akarnak privatizálni, amikor nem ők vannak hatalmon. Amikor ők az urak, akkor jó nekik az állami tulajdon, mert akkor megszedhetik magukat, szétlophatják az államot.
Persze a privatizáció is lehet lopás, ha mutyi-szinten megy(most ez van). Addig nem is támogatok semmilyen magánosítást, ameddig ezek egymásnak adnak el mindent, nem véve figyelembe semmilyen tényezőt csak a saját érdeküket! Én a magyar érdeket szolgáló módon és nem a szadesz-emeszpések haverjait szolgáló módon szeretném, ha történne a privatizáció! Ez a különbség. Ha asszerint történne, hogy melyik vállalkozásnak van több szakértelme/melyik ad több pénzt, akkor magyar érdeket szolgálna a privatizáció. Most viszont filérekért adnak el mindent egymásnak! Ők érdekből cselekszenek, én elvből cselekednék!


Hozzászóló: Egymagyar @ 15 Nov 2007 04:24 pm
Amúgy gazdasági téren valóban liberálisabb vagyok. De ez nem jelenti, hogy maygar érdek ellen lennék, csak gazdasági kérdésekben másként gondolkodom, mint Ti!
Mondom: Nem a privatizáció maygarellenes, hanem akik privatizálnak=> az ILYEN privatizácó valóban rossz!


Hozzászóló: Egymagyar @ 15 Nov 2007 04:25 pm
Magyar wazze, nem maygar. vannak ilyen szavak: pl. vezsek, avgyok:))


Hozzászóló: s@baktani @ 15 Nov 2007 05:35 pm
Kedves Egymagyar! Veled alapvető problémák vannak! Először is mi a fene az a liberális gazdaság(-politika)ami mellett voltál szíves lándzsát törni,vagy inkább borsot törni az orrunk alá!
Állam.Tekintsünk el a mi "államimitációnktól"-beszéljünk csak úgy általában az államról.Vannak dolgok amelyeknek állami tulajdonban kell lenniük pontosan azért mert az állam garanciát TUD vállalni.Ilyenek az egészségügy,nyugdíjügy és az energia.A benzinkutak,cukorgyárak és gumióvszert gyártó bt.-k nyugodtan maradhatnak magánkézben.Az állammal szemben a privát cégek NEM TUDNAK és NEM IS AKARNAK garanciát vállalni mert számukra egyetlen az érdek: PROFIT!PROFIT!PROFIT!
Ez az alapállás de ezt már leírta VÉLEMÉNYEM is,nagyon világosan.Mégegyszer: az állam garanciát vállal míg a privát cég nem.Az államnak érdeke,hogy életben maradj(elsősorban mert adót fizetsz)a magán cég meg tojik a fejedre.


Hozzászóló: Egymagyar @ 15 Nov 2007 06:25 pm
Kedves! Nem értem miért lenne velem baj? Így nincs értelme semmilyen beszélgetésnek. Kezdem utálni a fórumokat! Az ún. nemzeti oldal fórumain sem szeretnek, mert nem értek egyet velük sokmindenben, de az ún. balos fórumokon sem, mert velük sem értek egyet sokmindenben, ráadásul az emeszpét utálom is! Ha borsot török az orrod alá, azzal, hogy nem értek egyet, akkor nincs értelme a dolognak. Vagyok én már fasiszta, szélsőjobbos, kommunista, hazaáruló,zsidó, meg mindennek hívtak már engem, csak, mert nem értettem velük egyet! Másokkal is ugyanez történik. Csak azért rossz vagyok, mert nem vagyok 100% nemzeti, jobbos, konzervatív, stb. Olyan helyzet ez, mint amilyet Ady Én nem vagyok magyar? Című versében leír. Azért mégsem teljesen, hiszen, én jobban ehhez az oldalhoz tartozom, mint a másikhoz! De, ha valaki balos vagy liberális, azt sem kell rögtön hazaárulónak meg rossznak kikiáltani! Teljesen más a véleménye, mint a mienk. Ennyi. Apropó, liberális. Kérdezted, hogy mi az a „gazdasági liberalizmus”. Őszintén megmondom, nem tudom:D. Nem is igazán liberális felfogás az enyém, mert Németországot és Magyarországot kivéve a jobbos pártoknak hasonló….


Hozzászóló: Egymagyar @ 15 Nov 2007 06:26 pm
Mármint "Kedves s@baktani!". Csak kihagytam, mert úgyis a neveket hibának jelöli a World:)


Hozzászóló: s@baktani @ 15 Nov 2007 06:49 pm
Jó,hát ennyire azért ne vedd komolyan!Nem bántani akartalak!Figyelj: egyszerüsítsük le,-nincs bal oldal és nincs jobb oldal,nincs liberalizmus és nincs kommunizmus.Magyarországon vannak magyar emberek-ezek megvédik a magyar értékeket és magyar érdekeket képviselnak-és vannak nem magyar emberek,ezek pont az ellenkezőjé teszik a fentieknek.Az örsi Mátyás soha nem lesz magyar csak azért mert magyar az állampolgársága és a nyelvünket beszéli.Hidd el ha nem bal és jobb oldalra osztod a politikát hanem a magyar-nem magyar,magyar érdek-nem magyar érdek,magyar érték-nem magyar érték válogatás szerint osztályozol,sokkal könnyebben megérted a dolgokat és védekezni is könnyebb lesz.Visszatérve: a liberalizmus minden formája egy baromság és nincs köze a magyar kultúrához még akkor sem ha történetesen Kossuth "nemzeti liberalizmus"-t vallott.Nem ismerem a programját,nem is érdekel de az biztos,hogy a magyarnak tökéletesen nemzetidegen gondolkodás.Fegyelem nélkül nem működik egy társadalom.Az ember pedig képtelen határokat állítani önmaga ellen.A liberalizmus ugyan olyan baromság mint a demokrácia.


Hozzászóló: s@baktani @ 15 Nov 2007 06:54 pm
A liberalizmus kulturálatlan,felelőtlen,fatalista,érzéketle
n,kéjsóvár,Epiküroszi(élveszkedők)üresfejü és erköltelen, emberszerü képződmények gyülekezete.Se Isten se ember csak a szabadság de az aztán mindenek felett.Ilyen a magyar?Ugye,hogy nem!


Hozzászóló: Egymagyar @ 15 Nov 2007 07:55 pm
A liberalizmussal kapcsolatban igazad van. Fegyelem és alapvetőértékek nélkül valóban nem működik egy társadalom. Ezért is vetem el összességében a liberalizmust, hiszen ki akarja húzni alólunk az értékeinket! Abban viszont nem értek egyet, hogy egy liberális, vagy épp Eörsi nem lenne magyar. Ez olyan fekete-fehér gondolkodás. Eörsi azt hiszi, hogy liberalizmussal lehet használni Magyarországnak. Máshogyan gondolkodik, de ettől még nem lesz ellenség, esetleg csak politikai ellenfél! Nincs olyan, hogy mi magyarok vagyunk, aki meg máshogyan gondolkodik az hazaáruló. Komolyan nem akarlak megsérteni, de tudod kik mondták az '50-es években, hogy "aki nincs velünk, az ellenünk van"?
Persze azért nem mondom, hogy pl. Eörsi, vagy inkább (jobb példa) a jelenlegi kormány jó szándékú lenne. De azt sem gondolnám, hogy céltudatosan magyarellenesek lennének. Egyszerűen csak ártalmasak, mert nem tudják belátni, hogy hibáztak, és nem tudnak a hatalomtól elszakadni. Nem jönnek rá, hogy a hatalomhoz való ragaszkodásukkal Magyarországot is sárba tiporják, és erkölcsileg önmagukat is. Olyanok, mint a gyűrűtől elállatiasodó Gollum Gyűrűk Urából. Azt mondtam: Magyarországot is sárba tiporják. Tehát neked is igazad van, mert végül is magyarellenesek cselekedeteikben, csak nem gondolom, hogy ezt tudatosan, megrendelésre (USA, EU, Izrael, szabadkőművesek, multik, ufók, stb.) tennék.


Hozzászóló: Egymagyar @ 15 Nov 2007 08:02 pm
A másodikhoz: ha általánosítva akarjuk jellemezni a nemzetünket, akkor sok jót és rosszat mondhatunk róla, de a fentiek valóban nem fedik a magyar néplélek általános jellemzőit...
A demokráciát miért veted el? Mi lenne az ideális? Csak nem a zsarnokság? Hiszek abban, hogy a Földön minden Isten tudtával történik, de az elitet attól még a nép bízza meg, hogy vezesse és védje meg őt. Ha az elit ezt nem teszi, és zsarnokoskodik, akkor le kell váltani. Ez szerintem az eddigi legjobb államforma, a népfelség elvén nyugvó demokrácia! Azért csak az eddigi, mert bizonyos részei nekem sem tetszenek. Például a demokrácia szabályai szerint, ha a többség megszavazza, hogy mindenkinek kékre kell festenie az ajtaját, akkor mindenkinek így kell tennie! Ilyen módon pedig-akármennyire is nem vagyok liberális-nem szabad az egyént elnyomni, csak a többségi akarat alapján. Persze épp az ilyen esetek elkerülése végett védi elvileg a demokrácia a magántulajdont meg a különböző emberi és polgári szabadságjogokat!


Hozzászóló: R. Gy. @ 15 Nov 2007 08:05 pm
A cikkhez hozzászólva. Nem csak a kádár időben lopták el a nyugdíjat. Az úgynevezett rendszerváltás után is. Sokan voltak, akik munka nélkül maradtak. Szégyelltek sorba állni segélyért, vagy maguk szerettek volna gondoskodni magukról, és valamilyen vállalkozásba fogtak, így kiestek a szoc. védőhálóból, a 1997. évi 81-es Tv. több §- a alapján.
Van saját tapasztalatom:
42 év 51 nap szolgálati idővel mentem öregségi nyugdíjba. Ebből az időből 32év és 48 napot a rákosi és kádár időben dolgoztam az állami szektorban, két szakmámban. Erre az időre egyetlen fillér nyugdíjat se kapok, pusztán szolgálati időnek van elismerve. Nyugdíjat 1988-1996-ig 8 évre kapok.
A leírt Tv-t a Fidesz és nyd. tagozatának elnöke is megszavazta.


Hozzászóló: CsAti3 @ 15 Nov 2007 08:59 pm
Nem a nyugdíjasok arányának növekedése miatt nincs pénz a nyugdíjakra, hanem az élősködők számának és mohóságának növekedése miatt.
A boltok tele vannak élelmiszerrel, és egyéb termékkel. Akkor hol van az a pénz, amin megvehetnénk?
Néhány gazember bankszámláján.
Éppen azok nem tudnak vásárolni, akik termeltek.
A munkaerőnek csak akkor lesz becsülete, ha kevés lesz. Ezért minden politikusnak, gazembernek a népszaporulat a programja. A Föld túlnépesedik.
Magyarországon más a helyzet. A kormány azért próbálja minden eszközzel írtani lakosságot, mert kell a hely a betelepülőknek.


Hozzászóló: s@baktani @ 15 Nov 2007 09:26 pm
Egymagyar-egy emert a szellemisége teszi "hovatartozóvá".Nem a bőrszíne,nem a faja hanem a szellemisége.Akinek nem magyar a szellemisége az akkor sem magyar ha magyarul beszél.A szadeszos és maszopos fiúknak pedig nem magyar a szellemisége mert nem képviselik a magyar érdekeket és nem védik a magyar értékeket.Itt nem arról van szó,hogy különböző-különben teljesen normális vélemények ütköznek egymással hanem arról,hogy hogy TUDATOSAN ki szeretnék írtani a magyarságot,meghatározott tervek szerint és konkrét parancsra.Ez sajnos bizonyítható míg ők nem tudják bizonyítani az ellenkezőjét.A tények szempontjából teljesen mindegy,hogy Te vagy én mit hiszünk.Ha nyitott szemmel jársz,tájékozódsz és megkeresed az összefüggéseket akkor a fenti kép fog összeállni.


Hozzászóló: s@baktani @ 15 Nov 2007 09:47 pm
Demokrácia.A Szent Korona Jogrenddel kapcsolatban említetted a népfelség jogát.Ez demokratikusnak tűnik sőt lehet,hogy az is de ennek semmi köze ahhoz amit mi ma demokráciának nevezünk és amit maga Aristoteles is kétségbe vont.Ebben a demokráciában feljön a mocsok a felszínre és jogokat követel.Egyenlőséget követel.Szabadságot követel.Mind ezekért persze nem tesz semmit.Ezek olyanok mint a rákos sejtek a társadalom testén.Beépítik embereiket a törvényhozók közé és iszonyatos sírásba kezdenek.Ki ne hallotta volna: " a gyilkos is ember"."házasodási és adoptálási jogokat a buziknak".És miután kisebbségben vannak a demokrácia szabályai szerint védelmet élveznek és itt jön a probléma: a védelmet a normális többség ELLEN, ezzel SZEMBEN és ennek KÁRÁRA kaoják.Sőt a többségnek kell alkalmazkodniuk hozzájuk.a kisebbséghez!Ez a megerőszakolt,torz és elmebetegek vezette demokrácia.Elképzelhető egy jobb verzió is de mi csak ezt ismerjük.


Hozzászóló: s@baktani @ 15 Nov 2007 09:57 pm
Egymagyarnak befejezésül.Sem az élet sem pedig a szabadság nem jár az embernek alanyi jogon!Mindkettőért meg kell küzdeni.Sem az életet sem a szabadságot sem az emberi értéket nem lehet jogszabályokhoz kötni mint ahogy ezt
napjaink jogalkotói próbálgatják,igen primitív eredményekkel.Minden ember saját maga határozza meg a saját értékét azon keresztül,hogy mit,mennyit é milyen minőségben tesz a társadalomért a köryezetéért és saját magáért.Így kapunk emberi minőségbeli különbségeket.Az,hogy minden ember egyenlő,egy baromság.Pont napjainkban láthatjuk,hogy vannak egyenlőek és egyenlőbbek.Francesco El Quro-t miért nem lehet bírósg elé állítani?Zuschlag lenne a legmagasabb szint akit még el lehet itélni?Kacavot eljárás alá vonták pedofilia miatt,Olmer is sáros sőt Perez is csak Fecóval nem lehet semmit sem csinálni?Nagy Imrét fel lehett akasztani?Saddamot is?Ezek csak egyszerü kérdések.


Hozzászóló: Egymagyar @ 15 Nov 2007 10:12 pm
A minden ember egyenlőt úgy kell érteni, hogy, ameddig valaki nem követ el bűncselekményt, addig alanyi jogon jár neki az élethez és a szabadsághoz való jog. Szerintem ez így helyes. Más kérdés, hogy ma ez sajnos nem érvényesül.
A demokráciát ne mosd össze a liberalizmussal! Én hiszek a demokráciában, de ellenzem a melegházasságot és támogatom a halálbüntetést. Persze mindenkinek is vannak jogai. A buziknak joga van otthon azt csinálni, amit akarnak, sőt tőlem föl is vonulhatnak, ha közben nem megbotránkoztató módon viselkednek! a gyilkosoknak is vannak jogaik. nem lehet őket megkínozni, és joguk van a normális perhez/jogi védelemhez, aztán, ha bűnösnek találta őket a bíróság, akkor meg joguk van egy jó erős kötélhez:)
A demokráciában az a szép, hogy mindenki elmondhatja a véleményét. A liberális szabadon érvelhet a gyilkosok élethez való joga meg a melegházasság mellet, én pedig szabadon érvelhetek ellene…
„TUDATOSAN ki szeretnék irtani a magyarságot, meghatározott tervek szerint és konkrét parancsra.” Igen, ez egy elmélet. Nem gondolom, hogy bizonyítva lenne. Mire gondolsz? A Rózsadombi Paktumra? Abban nincs szó kiirtásról, ráadásul tisztázatlan az írás eredete. Vagy a kínai ügyre? Az szintén nem 100%, hogy biztosra ide akartak hozni 1 milliót. Ha igen akkor pedig ebben látják a népességfogyás megállításának zálogát. Nagyot tévednek, de biztosan szándékosan rosszat akarnak, nem pedig csak felelőtlenek?


Hozzászóló: s@baktani @ 15 Nov 2007 10:35 pm
Nézd,-a politikusok nem tévednek soha!Azok ott fent egy társasjátékot játszanak a mi asszisztálásunkkal.Olyan összefonódások ismertek már,hogy elképesztő de nem érdekli őket,hogy mi is tudunk róla.A pénzés a hatalom-gyilkos dolgok.Nem mosom össze a demokráciát és a liberalizmust.
A demokrácia egy nagyon gyenge konstrukció mert az emberek józanságára van építve.Az emberek nem józanok.Az embereket vezetni kell.Nincs cég a világon amelyet demokratikus módszerekkel lehetne vezetni úgy,hogy mellette magas profitra is számíthatna.A mac Donald's-okban,a Tescoban és a többi multinál kifejezett fasizmus uralkodik.Demokratikus módszerekkel egyhelyben topogsz.Demokráciában egymással szemben üvöltözzük a saját igazunkat és nem történik semmi.Azt értsd meg,hogy a demokráciában a szar is azonos jogokat követel és meg is kapja!A demokrácia e iatt van halálra itélve,-egyszerűen elpusztítja saját magát mert hagyja magát kihasználni.


Hozzászóló: s@baktani @ 15 Nov 2007 10:39 pm
Nálunk egy demokráciának hazudott alkotmányos diktatúra van de más demokratikus ország sem különb.Talán Svédország,Dánia,Norvégia és Izland voltak jobbak úgy 15 évvel ezelőtt.A többi demokráciák pedig 2 fillért nem érnek.Az amerikai példáúl egy magát kereszténynek hazudó közönséges tömeggyilkos formáció.Nácizmus,mosolygós köntösben.Egy tehetségtelen,üres,hányadék banda.


Hozzászóló: s@baktani @ 15 Nov 2007 10:41 pm
Bocsi-de beszéljünk most már a nyugdíjakról mert ez az indítótéma.Holnap mert most lefekszem.Jó éjt!


Hozzászóló: s@baktani @ 16 Nov 2007 09:01 am
Jav.:Nov15 9:47 Aristoteles nem a demokráciát vonta kétségbe hanem a következőket mondta:"nem hiszek a demokráciában mert nem hiszek az emberben",-tehát a hatásosságát és fenttarthatóságát vonta kétségbe meg kell mondanom,okkal!


Hozzászóló: REND @ 16 Nov 2007 12:28 pm
http://gondola.hu/cikkek/56638

ahol Lanczendorfer Erzsébet elvtársnő hülyének néz mindenkit, miszerint írja :

"Ne felejtsük el! Minden nyugdíjba menő, - a tényleges öregségi nyugdíjba vonulók is - a nyugdíjak kiszámolásának új szabályai miatt eleve 8 százalékkal kevesebb nyugdíjat kap. További elvonással büntetni még nagyobb igazságtalanság lenne! Csökkentett összegű, előrehozott öregségi nyugdíjra javasoltam, azt a biztosítottat is, aki az 59. életévét betöltötte, és 37 év szolgálati ideje van, illetve a 60. életévét betöltötte, de „csak” 36 év szolgálati ideje van."

Tehát "Erzsikénknek" evidens, hogy eleve minden most nyugdíjba vonulótól 8 %-ot ellopnak, de még hülyének is néz mindenkit, hogy aki 37-40 évet ledolgozott, annak hadd járjon a csökkentett összegű nyugdíj, ami jelenleg 27.000 Ft.
Valamint beszél ő még nagy hazugságot, mert a nőknél pl. a 38 év munkaviszony és a betöltött 55 év után már jár a nyugdíj, amit letagad.

És ez mer dicsekedni meg boldog lenni, hogy mit intézett, miközben 5 évet lopna el a most nyugdíjbamenőktől "erzsikénk".Hozzászóló: VÉLEMÉNYEM @ 16 Nov 2007 01:12 pm
Egymagyar nevű ámokfutónak üzenem, hogy választhatsz magadnak akármilyen nevet, a beteges, zavaros, szófolyásos szövegeid arról árulkodnak, hogy semmi közöd a magyarokhoz...S nyugodj meg, nekünk nem kell a zsidó demokrácia, sem a zsidó patkányköztársaság. Ezt a jó hírt elviheted a balos fórumaidra is. A fenti KDNP-s képviselőnőnél nehezebben lehetne találni képmutatóbbat, ő is a megélhetési idegenbérencek közé tartozik, volt szerencsém élőben is hallani...


Hozzászóló: Egymagyar @ 16 Nov 2007 02:24 pm
VÉLEMÉNYEM! Nem vitatkozom veled, mert hülye vagy! Nem Te döntöd el, hogy ki a magyar. Az a Jóisten feladata, és ha annak képzeled magadat, akkor fordulj orvoshoz. Senki nem beszélt zsidó patkánydemokráciáról. Én ilyet nem szeretnék, és sosem istenítettem ilyen dolgot. A balos meg tudod, hogy inkább te vagy sztálinka! Olvastam máshol is, amiket irkáltál és-máskor nem írok ilyeneke-de te egyszerűen egy arrogáns, buta, műveletlen fasz vagy, kommunista-diktároti beütéssel beütéssel,veled nem érdemes vitatkozni.

Kedves s@baktani! Légy szíves értsd meg, hogy én nem liberális, hanem konzervatív demokráciát akarok, ahol a szar nem kap jogokat:) Valóban vezetni kell a népet, de vannak területek, ahol ki kell kérni a véleményét. De valóban sok terület van, amiről nem az utca emberének kell döntenie. A szakterületeken szakértőknek kell dönteniük, de nehéz kiválasztani, hogy kik legyen azok…
Nem gondolnám, hogy itt diktatúra van, de én is írtam fentebb, hogy nem érvényes valójában a demokrácia!Hozzászóló: Egymagyar @ 16 Nov 2007 02:45 pm
Amúgy, ha VÉLEMÉNYEM a magyar mintapéldája, akkor köszönöm, hogy felmentett a magyarnaklevés szégyenétől:) Persze nincs így, nagy bajban is lenne, az ország, ha a VÉLEMÉNYEMek lennének az átlagmagyarok. Vagyis van is, mert a vezetők és az átlagszavazók ilyen mentalitásúak:(


Hozzászóló: s@baktani @ 16 Nov 2007 03:54 pm
Húúúúúúúúúúúú ez kmány volt Egymagyar barátom!A mondandód első bekezdésében foglaltakat bizony én is megkaphattam volna!Nos de vívjon Veled most Véleményem egy kicsit-azértz egymás faszozását hagyjátok abba mert nagyon ízetlenné teszi ezeket az oldalakat nem utolsó sorban pedig azért mert jelen vannak hölgyek is.Más.Ha konzervatív demokrációt akarsz az más!Az már sokkal szimpatikusabb de eddig nem ezt mondtad és valahányszor kiejtetted a liberális szó a fene kezdte harapdálni az agyamat!Véleményemről Neked: valószínű,hogy ő egy igen megkeseredett és tapasztalt ember akinek nagyon sok mindenben igaza van.Kicsit darabos,kicsit konkrét,kicsit durva-ki tudja miért.Biztosnak látszik,hogy nem egy seggnyaló szélkakas és ez jó jel.Szerintem béküljetek ki mert nem engedhetjük meg magunknak,hogy egymással civakodjunk.Vannak bizonyos szavak amelyeket nem szabad használnunk egymás ellen.Soha ne sértsük meg egymást.Persze vívjatok ti ketten nekem ez csak a véleményem volt.Különben nálunk diktatúra van csak alkotmányba burkolják.Figyelj majd most szombaton a Battyányi mécsesre és jövő hét szerdáján a sztrájkra.Vagy nézz vissza a történtekre.Demokráciákban ilyenek nem történnek mert nem történhetnek!!!!!!!


Hozzászóló: s@baktani @ 16 Nov 2007 03:55 pm
BÉKÜLÉS:):):):):):!!!!!!!!!


Hozzászóló: s@baktani @ 16 Nov 2007 03:55 pm
kmány=kemény


Hozzászóló: Egymagyar @ 16 Nov 2007 06:40 pm
Nem akartam megsérteni őt, és nem vagyok benne biztos, hogy buta, kommunista, műveletlen. stb. Csak vissza akartam vágni, mert ő is olyan dolgokat vágott a fejemhez, amik nem valósak! De én tényleg nem szeretem az ellenségeskedést, mert megfájdítja a fejet..
"..valahányszor kiejtetted a liberális szót a fene kezdte harapdálni az agyamat!" Hűha, akkor ez feltételes reflex, mert én inkább negatív kontextusban említettem. Egyszer mondtam a GAZDASÁGI nézeteimre, de aztán azt is visszavontam, mert sokféle liberalizmus van (szociális, klasszikus) és ez így félreérthető. Hogy egy demokráciai pontosan mitől liberális és mitől konzervatív abban nem vagyok biztos, de én itt úgy értettem a konzervatív demokráciát, hogy én a demokrácián belül konzervatív törvényeket hoznék (pl.: szigorított abortusztörvény, nincs melegházasság, stb.).


Hozzászóló: s@baktani @ 16 Nov 2007 07:20 pm
Egymagyar-úgy látom,hogy Te valami miatt NAGYON szereted a szabadságot!Ez nem baj de nem biztos,hogy minden áron az a követendő.Sokszor jobb az engedelmesség.
Nekem az ÁLTALÁBAN említett liberalizmus okoz fejfájást nem az mondtam,hogy Te voltál az aki úton útfélen...Jó,hát semmi baj-"Véleményemmel" meg lesz ahogy lesz.Mikor leszel nyugdíjas?


Hozzászóló: Egymagyar @ 16 Nov 2007 07:36 pm
"Mikor leszel nyugdíjas?"
Jó soká!
"Te valami miatt NAGYON szereted a szabadságot!"
Honnan szeded? valóban szeretem, de mint mondtam egyetértek azzal, hogy a totális szabadság=káosz! Esetleg hozzád képest vagyok túl szabadságszerető, pl. ha egy belőtt eszdéeszes "szigetelővel" hasonlítasz össze, akkor egészen más lesz az eredmény:)


Hozzászóló: REND @ 16 Nov 2007 07:40 pm
"egymagyar" köpönyegbe bújt liberó !

Már az ötvenedik variációnál tartasz, hogy te /TE/ mit szeretnél. Liberós is vltál már, ...... most meg KONZERV-ATIV DEMOKRATA.
Remélem legalább saját magadat meg tudod győzni, hogy ez a legújabb jákobista jelszavad mit is tartalmaz.

A valódi konzervativ az a legtökéletesebb értékrendhez ragaszkodik, amin nem hajlandó változtatni. Azt meg tudjuk, hogy csak EGY TÖKÉLETES ÉRTÉKREND VAN, az ISTENI ÉRTÉKREND ! Úgy egy igazi konzervativ az valójában egy igazi keresztény, aki Isten használati utasítása szerint akar élni, tehát a MINŐSÉGI KATEGÓRIÁT választja.

A demokrata meg ennek a hót ellentéte, mert a naponta változtató értékrendjét a tömegnek, ami csak mennyiségi kategória, majmolja. Tehát még csak nem is a maga akaratát követné, hanem a birka-nyájét, ami mindig a HASZON felé mozdul ki. Lásd a csőcseléket 2000 éve, a gyilkost választották, kis kenőpénz ellenében.
A demokráciának nevezett lőzung semmi más, mint "járom a magam útját", aminek semmi köze a néphez, mert jelenleg az mondja magát népnek, meg demokratának, aki ellopta a nemzetek pénzét, tank mögé áll és játssza a hatalmasat, miközben összeszarja magát félelmében.
És a demokráciát is ugyanazok találták ki (csak 1 köpönyeg a sok közül), mint akik az ószövit, a kommunizmust, a szocializmust, a kapitalizmust.
Ez ugyanaz az istentelen, bosszúálló népség, a sátánfattyak.Hozzászóló: VÉLEMÉNYEM @ 16 Nov 2007 07:45 pm
Egymagyar ámokfutó! Vond vissza a gyalázkodó hangnemed, ez nem a zsindex fóruma, ahol gátlástalanul lehet mocskolódni. A III. Patkány Köztársaság jelképes figurája ott áll a parlament mellett, ami arra utal, hogy Károlyi-ékat tekintik elődeiknek és a szovjet emlékmű is erre utal, a Szabadság-téren. Reméljük már nem sokáig.
A témához idevág, hogy Orbán volt tanácsadója (Tóth-Gy.L.) az álnemzeti barrikád oldal gazdája, most a Fideszt hazaárulózza...Ennyit T.Gy.L. hitelességéről.


Hozzászóló: s@baktani @ 16 Nov 2007 08:20 pm
Ez érdekelt Egymagyar-akkor még nagyon fiatal vagy.Szerintem egyenlőre ne nyilatkozz hanem figyeld a világot magad körül.


Hozzászóló: Egymagyar @ 16 Nov 2007 09:37 pm
VÉLEMÉNYEM! Visszavonom, ha Te is a, amit te mondtál. Mert te is ugyanúgy gyaláztál engem, mint én téged!
REND! Nem vagyok liberális, de demokrata sem, abban az értelemben, ahogyan te gondolod. Hozzád képest liberális avygok, mert te ultrakonzervatív vagyok, én pedig mérsékelt konzervatív. Szeretném ha az Alkotmány tartalmazná a kereszténység eszmeiségét, hogy attól ne lehessen eltérni. A szovjet emlékművet meg én is elbontanám, talán Károlyit is, bár ő ellentmondásos személyiség. Jákob nem tudom, hogy jön ide. Ő a zsidók ősatyjának a fia, ha jól tudom. Mi az én jákobista jelszavam? Mi az a jákobista? A zsidó? Akkor nem avygok jákobista, mert katolikus vagyok.
A demokráciát, a kapitalizmus és a kommunizmust az Ószövetség kitalálója alkotta? Ezek szerint a demokrácia, a kommunizmus és a kapitalizmus a Isten (a zsidók és a keresztények Istene ugyanaz, az Ó és az Újtestamentum ugyanúgy isten Igéje, csak Jézus kijavította az Ótestamentum hibáit)alkotása? Nem hinném...


Hozzászóló: Egymagyar @ 16 Nov 2007 09:39 pm
"A témához idevág, hogy Orbán volt tanácsadója (Tóth-Gy.L.) az álnemzeti barrikád oldal gazdája, most a Fideszt hazaárulózza...Ennyit T.Gy.L. hitelességéről."
Mindneki álnemzeti, aki nem ért egyet VÉLEMÉNYEMMEL? Mondtam, hogy, ha Istennek képzeled magadat, az betegség! Én nem akarlak sértegetni, de olyan arrogáns és gyűlölködő avgy, hogy Fletó hozzád képest maga Terézanya!


Hozzászóló: Egymagyar @ 16 Nov 2007 10:12 pm
Mármint:
"mert te ultrakonzervatív vagy, én pedig mérsékelt konzervatív vagyok." Ezzel azt akartam mondani, hogy hozzád képest liberális vagyok, egy liberálishoz képest konzervatív, egy ultraliberálishoz képest meg ultrakonzervatív, "maradi reakciós" vagyok. Ez azért van, mert minden* relatív!
*Jaj nehogy nekem ugorj megint! Nem MINDEN relatív (igen igazad van, Isten igazsága pl. nem az), de ez speciel relatív. A politikai nézeteket a centrumtól kell számítani!

De Te minek liberálisozol? Nem te mondtad, hogy nincsenek politikai nézetek Magyarországon, csak magyarok meg nem magyarok. Ha ez így van, akkor én biztosan magyar vagyok, mert hát magyar zászló van az ablakomban, Horthy-kép meg Nagy-Magyarország a falamon, meg aztán minden este lefekvés előtt elmondom a Magyar Hiszekegyet. Megadnám a kettős állampolgárságot a határon túli magyaroknak meg az autonómiát, sőt revíziónak is örülnék! Hát más lehetőség híján hogy a francba legyek nagyobb magyar?Hozzászóló: Egymagyar @ 16 Nov 2007 10:12 pm
Majd, ha arisztokratát csinálsz belőlem, akkor majd alapítok MTA-t, iparosítom az országot, és felépítem a Lánc-hidat. De addig kérem szépen tőlem ne várjanak el több magyarságot, mint amennyit elbírok! Az is hogy a francba van, hogy itt azon kell paráznom, hogy elég magyar vagyok-e, más fórumon meg azon, hogy nem vagyok-e szélsőséges. Próbálok mindenkit megérteni, mindenkivel jópofizni, mindnekinek megfelelni a nemzeti radikálisoktól a szélsőliberálisokig, dehát elég nehéz. Ha adsz egy kicsit, akkor most mérséklem a liberalizmusomat (ami amúgy nincsen nekem), hogy ne cseszegess, aztán majd jövő héten fogom csökkenteni a szélsőjobboldaliságomat (ami szintén nincs) csökkentem, hogy a balosok ne fasisztázzanak le!


Hozzászóló: Egymagyar @ 16 Nov 2007 10:13 pm
Nem vagyok konformista, csak utálom, ha valaki rosszat mond rám. Szeretném, ha velem mindenki meg lenne elégedve, senki nem ordibálna velem. Én minden fórumon tudok értelmesen beszélgetni különböző beállítottságú emberekkel. Én Budaházytól Gyurcsányig mindenkivel szót tudok érteni, bár eközül a két ember közül egyiket sem szeretem (huh, enyhe kifejezés!). De minden fórumon vannak emberek, akik kiszúrnak maguknak, és addig náciznak(balos fórumokon), vagy kommunistáznak és liberálisoznak(jobbos fórumokon), amíg meg nem unom, és ott nem hagyom az egészet...


Hozzászóló: s@baktani @ 16 Nov 2007 10:54 pm
Ahogy így olvaslak úgy érzem Kedves Egymagyar,hogy nekünk magyaroknak nincs elég toleranciánk egymáshoz.Egy kicsit szégyellem magam,hogy nekem sem volt Hozzád.Megértem a felháborodásod és azt hiszem,hogy Téged is kezdelek érteni.Amiket itt írsz nagyon emberiek de látszik,hogy fiatal vagy és ezért nincs kiforrott véleményed-ezen kívül az is látszik,hogy nagyon beleásod magad a dolgokba és keresed az igazságot.Be fog állni a kép.Azokkal pedig ne törődj akik bántanak viszont Te se bánts senkit.haragból se!!!"Visszaadás"-ból sem!Nagy zavarok vannak a fejekben és rendet kéne tenni bennük.Mesterséges káoszban élünk és nem látjuk a kiutat.Azt hiszem,hogy tényleg csak a "hit,remény és szeretet" segíthet rajtunk.Tenni fogjuk a dolgunkat ha eljön az ideje.Még nem jött el.Siettetni, nagy pofával pedig semmit sem lehet.A szabadsággal kapcsolatban: azért írtam ezt mert van egy olyan rétege az embereknek akik valójában nem liberálisak de minden szabadsággal kapcsolatos dolgot ezzel a szóval magyarázzák.Azt gondoltam,hogy e is ilyen vagy.Egyenlőre jó éjt!


Hozzászóló: Egymagyar @ 16 Nov 2007 11:01 pm
Nem tudom. A liberálsiok nem mindig szabadságpártiak. Pl. az milyen ország, ahol lehet gyalázni a nemzeti jelképeket, de békés tüntetők szemét lövik ki. Szerintme olyan ország, ahol nem szabadság, hanem ÁLszabadság van!

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.