Kereszténységet az alkotmányba!

Válni egy nap alatt a közjegyzőnél

A családellenes, ám a melegjogokat bőszen támogató kormány megrendelésére, elkészült a házasságok felbomlását meggyorsító újabb törvénytervezet. Az anyakönyvezető előtt, minimum 1 hónap várakozás után kimondott igent, a közjegyző előtt kinyilvánított azonnali nemmel semmissé lehet tenni, ha a parlament elfogadja (miért ne fogadná el?) az új polgári törvénykönyv módosítását.
ÚDK: Kereszténységet az alkotmányba!

Az újabb nyugati jogi adaptáció a közjegyző közreműködését feltételekhez kötné: csak akkor járhatna el, ha a házasfelek egyetértenek a válásban, s megegyeznek a gyermek elhelyezésének és láthatásának feltételeiről, a tartásdíjról, illetve a közös lakás használatáról is. Ezt az egyezséget foglalnák közokiratba.
Igaz, hogy a közös megegyezés esetén már a bíróságon sincs hosszadalmas békéltető tárgyalás és így esetleges kibékülés sem. A kormánynak azonban ez is kevés, szerinte a jelenleginél sokkal egyszerűbben és gyorsabban kellene kimondanunk majd a szakítást, vagyis alig néhány óra alatt következmények nélkül kidobhatjuk megunt élettársunkat, akár egy szaros alsógatyát. (A hirtelen elárvult gyerekek pszichiátriai kezeléséről a törvény nem gondoskodik!)

Szingli és yuppi szakértők szerint a gyorsításra /speed/ azért van szükség, mert a mára kifejezetten „anticsalád” centrikussá vált Magyarországon, a megkötött 43-46 ezer házasság több mint fele válással végződik, vagyis évente 24-25 ezer család bomlik fel véglegesen. Az egyre erősödő, szinte már divatos szakítási szándékhoz – az „elavult” vallási és erkölcsi tanok helyett -, hozzá kell igazítani a modern törvényeket! – mondják a válások üzleti részében erősen érdekelt közjegyzők.
A mesterségesen felpörgetett, gyorséttermekkel és gyorshitelekkel színesített liberális világunkban, a felgyorsított (rekreációs) szexet követheti a gyorsított esküvői eljárás (buli), majd jöhet a gyorsított szülés (császár), a gyorsított abortusz (legális gyilkosság), végül a gyorsított válás (tiszta haszonélvezet), amelynek eredményeként felgyorsul majd az ellehetetlenített magyar családok széthullása. A családi szakításokat pártoló jogi őrület, már most kihat a gyermekvállalási kedv erőteljes csökkenésére! A jelenlegi folyamat nem más, mint egy tudatosan, törvényi eszközökkel irányított, felgyorsított rombolás/népességfogyás előidézése.
Magyarország? Ásó, kapa, nagyharang. Milyen régen és nem is titkosan így van már.

ÚDK: Be kell emelni a kereszténység eszméjét az alkotmányunkba ezáltal ellensúlyozni kell annak liberális jellegét! (A liberalizmusnak van az ÚDK-n belül is építő változata.)A keresztény értékszemlélet iránytűként jelenjen meg a Magyar Köztársaság Alkotmányának általános rendelkezésében. Ebben az esetben az Országgyűlésnek a törvényhozás, ill. az Alkotmánybíróságnak a jogértelmezés során a keresztény szempontokat is figyelembe kellene vennie.
Ebben az esetben az állam nem finanszírozhatná azt a médiát és internetet melyből dől a házasság intézménye és a gyermeki jogok ellen támadó pornó- és szexipar(Ne vígy minket kísértésbe!). Vajon a Fidesz merne-e támogatni egy ilyen kezdeményezést?

Hozzászólások

Hozzászólások:

Hozzászóló: Egymagyar @ 12 Nov 2007 05:47 pm
Hogy gondolod ezt? Mármint a gyakorlatban? Ez valami olyan sima kinyilatkoztatás, hogy "mi keresztények vagyunk ám"(nem gúnyosan írom), avagy lenne valami vonzat, (amit a cikk ír) pl.: abortusztörvény-szigorítása, nincs melegházasság stb. Mindegy amúgy! Én mindkét esetben támogatnék egy ilyen javaslatot, de kötve hiszem, megkapná a Parlamenti többséget. Ha a FIDESZ, a KDNP és az MDF támogatná is, alkotmánymódosításhoz-ha jól tudom-kétharmados többség kell. Ez van:(Hozzászóló: stoffan @ 12 Nov 2007 07:02 pm
Hol éltek gyerekek? Én egyetértek a felvetéssel, de melyik országról beszélünk? Egy ilyen szennyes szemét tróger hazaáruló és kommunsta banda uralma alatt, amely még keresztényellenes is, milyen alkotmányról beszéltek? Milyen kereszténységről? Itt előbb rendet kell tenni! És majd mi csinálunk Alkotmányt!


Hozzászóló: Bégány Attila @ 12 Nov 2007 07:16 pm
Csak egy kisegítő gondolatot vetettünk föl.
Kisegítő, mert legjobb az lenne, ha ’írott’ '49-89-es alkotmányunk nem is lenne. Az ’írott’ alkotmányok ugyanis mindenütt arra voltak hivatottak, hogy a történelmi tudatban, a néplélekben élő történelmi alkotmányokat ’a múltat végképp eltörölni’ elv jegyében lecserélje. Az ilyen ’írott’ alkotmányok nyélbeütéséhez régebben válságok, kirobbantott forradalmak kellettek. Ma már az sem. 1989-ben a volt kommunisták a teljes ellenzékkel karöltve alkották meg a valódi rendszerváltás elé 2/3-os akadályokat gördítő jelenleg hatályos alkotmányunkat.
Tehát, ha nem lenne írott alkotmányunk, akkor könnyebben éledhetne fel/ölthtene új testet a Szent Koronára épült szerves/történelmi alkotmányunk.
Persze itt egyenlőre a gondolat erejéről beszélünk. Kell, hogy a gondolat valamikor testet is öltsön!


Hozzászóló: boszi @ 12 Nov 2007 08:59 pm
Az EU-s Alkotmányba ( vagy szerződésbe ) is bele kellett volna venni. Mégiscsak errefelé a történelmi, kulturális hagyományoknak az alapja.
Védeni kéne, mielőtt itt is össze-vissza népkatyvaszt csinálnak, mint az USA-ban.


Hozzászóló: Lujza bácsi @ 12 Nov 2007 11:39 pm
Na mesélj boszi.....mit tudsz te az USA-ról?
össze tehetnénk a két kezünket, ha a magyar társadalom is olyan jól bejáratott helyi és regionális érdekvédő képességekkel rendelkezne, mint az amerikai társadalom.


Hozzászóló: boszi @ 13 Nov 2007 01:14 am
Azt, amit mindenki, így hát még én is.
Kiirtották az őslakosokat, és minden földrészről érkeztek oda bevándorlók. Népről, nemzetről írtam, nem társadalomról. Vegyes a lakossága, kultúrája, vallása.....
Nem így van?


Hozzászóló: Lujza bácsi @ 13 Nov 2007 04:39 am
csak röviden, boszi..mert nem ide való.
az őslakosok zöme az első spanyol felfedező expediciók által behurcolt betegségektől pusztult el. aztán a hollandok, angolok, franciák által behurcolt betegségek. aztán a különböző háborúk, amikben az őslakosok is részt vettek(sokszor egymás ellen), aztán a telepesek életösztöne diktálta önvédelem...aztán a hatalmas hullámban özönlő (európai!!)bevándorlóknak kellett a hely, a maradék benszülötteket rezervátumba kényszerítették, akik ellenálltak, azokat brutálisan leverték.( de kik? hát európaiak drágám...amitől csöppentek és olvadoztok gyönyörrel, hogy "az európai kultúrális meg egyéb örökség") nos, ugyanaz az európai kultúrális örökség hozta létre az egyesült államokat is, annak minden aspektusával. kétféle mérce?
vegyes kultúra: az USA kb. akkora, mint európa az ír szigettől az urálig. de a közelmúltig kultúrálisan homogénebb volt, mint európa!!


Hozzászóló: Lujza bácsi @ 13 Nov 2007 05:17 am
egyébként kezdem kapisgálni boszi, mire is céloztál a népkatyvasszal;
a homogén (pl. nemzeti) közösségek, társadalmak szétbomlasztását célzó multikulti ömledék erőltetésére!
nos, az amerikai társadalom zöme szivósan, hallgatagon és csöndesen ellenáll. a világ felé folyamatosan sugárzott ordítóan agresszív multikulti vakítást csak egy rendkívül hangos és a médiát birtokló -számarányában-törpe kisebbség csapja a multikulti szemét felhasználásával. nézd csak meg a térképet: mekkora amerika? és azonbelül mekkora NY,LA,SF...?? mint 3 légyszar az asztalon. a túlnyomó többség csendesen figyel a helyi közösségi kódexeik védelme mögül.( próbálna meg valaki gay pride parádét csinálni a vidéki amerikában!! páros lábbal rúgnák ülepen a helybeliek!!)


Hozzászóló: M.E. @ 13 Nov 2007 12:32 pm
a nyugati válási számok itt is sok gondot okoznak, mert a lebonyolitás
egyszerübb lett, s a házastársak úgy
cserélik férjeiket, feleségeiket, mint a
piszkos gatyát..... úgy látszik az u.n. magyar kormányzatnak ez a tempó
túl lassú s lemajmolásban e téren is
túl akar lõni a célon....
Pl.Izraelben a válások száma ca. 1%
Németországban 25%, Svájcban 30%......elgondolkodtató. Fõleg a
joggyakorlat és a törvények miatt is.


Hozzászóló: Peter @ 13 Nov 2007 04:17 pm
Sajnos, azt kell mondani, jó pár esetben ez igenis jó dolog. Gondoljunk például azokra a házasságon belül élő nőkre, akiket lelki és testi fenyítésnek vannak nap, mint nap és ha akarnak se tudnak elválni, mert hosszadalmas procedúrákkal jár. Nem hinném, hogy jobb dolog egy régen töknkrement házasságban éldegélni, vegetálni csak, azért, mert az egyház szerint ezt így kéne tenni. Isten szerint biztos, hogy nem így kéne tenni ezt csak a ******-katolikus papok és a Vatikán állítja. Ezek, pedig nem lehetnek mérvadóak.


Hozzászóló: abovo @ 13 Nov 2007 04:36 pm
peter te nagyon erkölcstelen álhumánus liberós vagy !
1-2 hülye meggondolatlan házassága miatt támadod a házasság intézményét.
Ez a sátánfattyak ötlete kezdettől fogva.


Hozzászóló: s@baktani @ 13 Nov 2007 05:04 pm
Érdekes,hogy nem lehet akkora baromságot mondani vagy csinálni,hogy ne lennének emberek akik a védelmükbe veszik sőt meg is magyarázzák a hülyeséget!Így nem csak a klónozás abszurd ötletét hanem a háborúkat is védelmünkbe vehetjük és kitalálhatunk egy mesét a "vérfrissítés"-ről.Így jönnek létre a Bush-félék "igazságos háborúi".A terrorizmus elleni harc is igazságos igaz,hogy nagy részük szabadságharcos de ez majd csak később fog kiderülni,amikor már kiírtották a népét.A meleg házasságok is helyesek hiszen a buzeránsok is emberek.Az adopció pedig kifejezetten kívánatos úgyis mint egyik legnagyobb vívmánya a kondor-pártnak.Mert körül-belül ennyi eszük van.Nos,-a házasság intézménye szent és annak is kell maradnia.Legalább is a keresztényeknél.Az pedig,hogy más fajta népek házasságaikban cserélgethetik sőt meg is ölhetik az asszonyaikat-nem a mi dolgunk.Vannak rossz házasságok sőt nagyon rossz és szörnyű házasságok is.Erre a problémára azonban nem a kérdéses "ötlet" a megoldás. Vegyük észre,hogy ezzel és sok hasonló ember ellenes, neoliberális erkölcstelenséggel próbálják szétverni a mi erkölcsünket.Mert nekik nincs akkor nekünk se legyen.Ez egy hányadék népség,uraim!


Hozzászóló: matyas @ 13 Nov 2007 05:09 pm
A házasság önként vállalt köteéezettség egymás, a tanúk, a hatóság előtt. céja a házasság alatti közös, (ezáltal munkamegosztott és produktívabb) tevékenység eredményeinek védelme az általános társadalmi jogszabályok alapján. A kötés is önkéntes, a válásnak is annak kellene lenni. Butaság, hogy egy kötés minimális pénz, a válás meg horribilis összeg. Ha az érintett felek közösen megegyeznek a státuszban, igy a gyerek elhelyezés, láthatás, eltartás, a lakás a vagyon a kártérítés ügyben, minek terhelni a bíróságokat és fizetni az ügyvédeket. Ide nem kell sem a klérüs, sem a demográfia, és semilyen más misztifikáció. Többet ér a könnyed gyors, fájdalommentes szabadság, mint nyögve, nehezítve fenntartani azt ami már tönkrement.


Hozzászóló: s@baktani @ 13 Nov 2007 05:09 pm
Kezdem már megszokni,hogy ha látok 5 csillagot akkor az zsidót jelent.Nem értem,hogy miért nem lehet kiírni?A zsidó nép is zsidónak nevezi önmagát.Hát akkor?
Nem kell félni a "gyűlölettörvény"-től. egyenlőre "nem jött be"-valószinü nem is fog,ellenkező esetben a "Heti 7es"-t hétről hétre a Markóból fogják közvetíteni,hogy a többi magyar,-és kereszténygyűlölőt ne is említsem.


Hozzászóló: s@baktani @ 13 Nov 2007 05:15 pm
Mátyásnak igaza van de ez intelligencia kérdése.A válások történetei viszont egészen mást mutatnak.Agressziót,gyűlöletet,primitív kapzsiságot.Bosszút.Önzést.Értetlenséget.
Ezeket mind ki lehetne végezni intelligenciával sőt még spórolnánk is egy halom pénzt.Így meg életben tartjuk a sok ingyenélő törvényalkotót,jogászt és pszihológust.Foglalkoztatjuk a bíróságokat,rendőrséget sőt az APEH-ot is mert néha azért fel kell jelenteni a másikat adócsalásért...Na,ezért ilyen nehéz ez.


Hozzászóló: s@baktani @ 13 Nov 2007 05:42 pm
Azon azért el kellene gondolkodni amiről "boszi" is írt-miért nem vették bele az EU-s alkotmányban a keresztény értékrend meglétét?!Ez mindenesetre védelmet nyujtana a multi-kulti amerikai zagyvalékok ellen a mindennapos "gádbleszjú"-zásával együtt.God bless you és kiírtjuk Vietnámot,Irakot bárkit.
Egy üres és primitív náció még ha nem is engednék a "homokbányászokat" vidéken duhajkodni.Amerikát különben semmilyen más országgal nem szabad összehasonlítani mert egy teljesen egyedi elmekórtani eset.Az meg természetesen nem igaz,hogy a nép jó,kedves,barátságos és nagyon művelt csak azok a csúnya,csúnya "Bokor úr" meg a majom arcú "rizses kondorkeselyű" havernője...szóval a következő háborúnak Amerikában kellene lejátszódnia-csak úgy,miheztartás végett.


Hozzászóló: Egymagyar @ 13 Nov 2007 09:08 pm
Azért, ha vannak is hibái, nem kell lebecsülni Amerikát. A Világ legerősebb országa, ráadásul (hogy a témánál maradjunk) az egyetlen ipari nemzet, ami többé-kevésbé őrzi keresztény alapjait! ha Bush megy, és nem republikánus követi az elnöki székben, akkor viszont ennek befellegzett. Demokrata pártiaknál (libsik) alap a hittan iskolából való kitiltása. Sőt büntetni akarják a közterületen való imádkozást is a politikai korrektség jegyében!
Bush valóban elég ügyetlen elnök volt, az iraki háború is hibás lépés volt, de azért nem kellene őt démonizálni. Alapjában véve mégis jobboldali, keresztény politikus, és nem olyan idióta-démoni figura, mint ahogy azt egyesek terjesztik. Én Brownbacknek vagy Hunternek örülnék, ha megválasztanák, bár az mit sem változtatna a mi siralmas helyzetünkön…


Hozzászóló: CsAti3 @ 13 Nov 2007 09:40 pm
Néhány szót hozzáfűznék. A kereszténység nevében elég sok gaztettet követtek el, amikor a papság hatalommal bírt. Miben volt az jobb a gyűlölt bolsiknál? Akkor is népírtás folyt. Ne akarjuk valláshoz kötni az erkölcsöt, az magában jobban megállja a helyét!
Egymagyarnak annyit:
Amerika egy rohadó birodalom. Talán egyes területein tartják a keresztény erkölcsöt, de állami szinten minden csak üzlet.
Ott felelősségrevonás nélkül, fegyvertelen diákokat mészárolhatott le a nemzeti gárda.
Vietnamban fiatalok százezreit küldték vágóhídra, és milliókat gyilkoltak le, hogy virágozzon a fegyverkereskedelem.
Tilos a kábítószer, mert így nagy haszonnal lehet terjeszteni.
Irakban olajat lopnak, miközben a szabadság megvédéséről hazudoznak.
Csak néhány jellemző esetet hoztam fel.


Hozzászóló: s@baktani @ 13 Nov 2007 10:00 pm
Nem a zsidó-kereszténységről mint vallásról beszéltem hanem a kersztény Hitről.Az erkölcs különben nem áll meg önmagában mert mindenkor az Isten iránti hitben gyökeredzik.Isten feltétel nélküli szeretetében és tisztaságában.A zsidó-kereszténység egy Sátáni átmentése az ószövetségnek és mint láthattuk, valóban olyan a történelme is mint szülőanyjának.Úgyhogy ne beszéljünk vallásról mert olyat tömegével találunk hanem beszéljünk a hitről amellyel az ember vagy születik vagy nem.Bármelyik ember felveheti a zsidó vallást de soha nem lesz zsidó fajú.A zsidó-keresztény vallásnak semmi köze az eredeti,hit alapu (és nem egyház alapu)kereszténységhez amely létezett már sok ezer évvek Krisztus előtt is.Ez soha nem követett el olyan borzalmakat mint amilyenekeről CsAti3 említést tett.
Egymagyarnak: Kedves barátom,-Amerikának nem hibái vannak hanem maga a Sátán. "Bokor" barátunk és havernője a "rizses kondorkeselyű"-vel a világ egyik legmocskosabb és legkegyetlenebb,diktatórikus,náci tömeggyilkosai.Azt,hogy az amerikai nép milyen azt nem tudom de azt tudom,hogy nem sok keresnivalójuk van azon a földön különösen miután kiírtották az őslakosságot.Egy igai holocaust!Folyt.


Hozzászóló: s@baktani @ 13 Nov 2007 10:12 pm
Amerika nem a világ legerősebb országa,hanem a legeladósodottabb országa!
Ezen kívül saját akarat nélkül,idegen hatalom alatt-teljesen kiszolgáltatva.Bush kereszténysége (amikor számtalan képen az ördög jelét mutatja...)egy nagy blöff, a "gádblessamérika" meg csak duma.Amerika volt az egyetlen aki ledobta az atombombát VÉDTELEN civilekre csak azért,hogy néhány katonát megijesszen.Gerinctelen üres népség és ráadásúl-gyűlölik Európát,pedig innen jöttek.Ne próbáld megvédeni ezt a csürhét mert nem tudod és nem is érdemlik meg.Az a baja annak az országnak,hogy régen volt háború a területén.Egy kicsit elkelne már mert nagyon úgy néz ki,hogy az emberi elmét szavakkal nem lehet megszelíditeni.Így hát az,hogy "jobb oldali keresztény politikus" nem mond semmit a világon.Ariel Sharon is jobb oldali volt.Pokorni is jobb oldali és Hegedűs püspök is,-és micsoda különbségek!


Hozzászóló: PetrássLászló @ 13 Nov 2007 11:06 pm
végül is, minek a házasság? Minek bármiféle kötelék? Élhetünk úgy is mint az álatok. Nincs szükség hitre, bizalomra, szeretetre, megbecsülésre, célokra, …Elég egy családi Bt.-és, ha nem megy a bolt, csődöt kell jelenteni. De van még több neoultraliberális javaslat: anyagi támogatást kell adni az abortuszhoz, több nevelőotthont kell nyitni állami pénzen, vagy vállalkozási alapon, 100%-os támogatást a fogamzásgátlókra – természetesen az adónkból finanszírozott költségvetési keretből, születésszabályozást genetikai alapon….
Nos nehéz feladat világosságot gyújtani ott ahol a hazugság vihara eloltott minden fényt. Azt megértem, ha valaki a saját esetét, rossz tapasztalatát kivetíti, és így egyszerűsítené a világot. De itt nem róluk van szó, hanem arról a romboló szándékról, amely az egységes jól működő, önfenntartó – ezért nem birtokolható- társadalmak szétzüllesztésén munkálkodik ősidők óta.


Hozzászóló: s@baktani @ 13 Nov 2007 11:33 pm
Ha erős a Hitünk és van akaratunk a megvalósításhoz akkor nem tuddnak megtörni.Nem csak Istenben hanem magunkban is.A családunkban.A barátainkban.A másik emberben.Ezeket nem szlogeneknek szánom.Nincs más lehetőségünk.Erkölcsileg rombolni csak ott lehet ahol van erre táptalaj az emberek lelkében.Ahol nincs összetartás.És nálunk nincs.Nincs mert hagytuk,hogy szétzuzzák.Nagyon egyszerűen kimászhatunk ebből az apátiából csak akarnunk kell.Az pedig nem nehéz.Közelítsünk egy kicsit másképpen az emberekhez mint ahogy eddig tettük."Vegyünk vissza" egy kicsit magunkból.Figyeljünk a másikra, "hátha neki is igaza van".Ez nem prédikáció.Megéri megpróbálni mert semmi más intelligens fegyverünk nincs.Isten segítségével.


Hozzászóló: Lujza bácsi @ 14 Nov 2007 12:28 am
nem tudom, hogy nevessek-e vagy sírjak ennyi hülyeség olvastán.
valaki mondta, hogy 2 dolog végtelen: a világegyetem és az emberi ostobaság.
különösképpen vicces, hogy nyakig vagyunk a szarban-mégis az amerikai társadalom szeplőit kritizáljuk habzó szájjal és baromságokkal feltupírozva.
mondtam már, hogy a manhattani szemétdomb és az azon kukorékoló média nem azonos amerikával. ki is van téve pennsylvania határán a tábla: "America starts here" - amerika itt kezdődik.
az, hogy az amerikai politikában is befolyásos és amerika mögé bújó multinacionális és globalista körök Magyarország torkán könnyebben nyomják le a szemetet, azért nem az amerikai társadalom a hibás.


Hozzászóló: Lujza bácsi @ 14 Nov 2007 03:23 am
ja, hogy kicsit ontopikok is legyünk:
amerikában jóval nagyobb a templomban is megerősített házasságkötések aránya, mint MO-n,
azonkívül a hivatalos házasságkötés sokkal egyszerűbb, könnyebb és gördülékenyebb, mint MO-n. a tisztviselő csak hivatalossá teszi,regisztrálja és gratulál az ujdonsült házaspárnak. Ezzel szemben MO-n mintha szándékosan nehezítenék a házasságkötést...bürokratikus, gyanakvó nyomozó hivatalt játszanak, egy hónap helybenjárás, stb.
a válás viszont nem könnyebb amerikában: megfelelően alátámasztott indok kell(pl. minimum egy év bizonyított különélés, stb), ügyvéd, pénz, bíróság.
akkor melyik a házasságpárti?
demokrácia:
ha egy USA-beli település elhatározza, hogy emel egy akármilyen emlékművet, és oda meghív beszédet tartani akárkit...senki és semmilyen hivatal, cenzor nem tilthatja meg semmilyen formában. be is b@cna!! abból akkora botrány lenne, és fejek hullanának.
ezzel szemben...hogy is volt ez a minap a XVII. kerületben???
fenyegető sötét anonim cenzúra, diktatúra,stb.
előbb a saját házunk tájékán kéne rendet és valódi demokráciát teremteni...


Hozzászóló: CsAti3 @ 14 Nov 2007 06:27 am
Osztom a véleményedet s@baktani, mert az osztástól gyengül...
"Az erkölcs különben nem áll meg önmagában mert mindenkor az Isten iránti hitben gyökeredzik."
Jómagam gyerekkorom óta nem hiszek istenben, csak magamra számítok, de kevés hívő akad, aki jobban ragaszkodik a becsületéhez.
Nekem is van gyenge pillanatom, de vállalom érte a felelősséget.
A butaságra haragszom (magamra is, ha elkövetem), a gonoszságot megvetem, és csak a tehetetlenségtől félek.


Hozzászóló: Petráss László @ 14 Nov 2007 07:41 am
Az erkölcs emlegetése nem mindenki számára egyértelmű. Előbb definiálni kellene, hogy mi is az erkölcs? (megérne egy pályázatot!). Szerintem az erkölcs nem feltétlenül az Isten iránti elkötelezettségben gyökeredzik, hiszen sok más vallás gazdagítja a világ színeit. Sok esetben talán a keresztény életvitelhez képest sokkal „erkölcsösebb” szinten. Minden esetre a hitrendszer az alapja. „Erkölcsösnek” tekinthető az aki, betartja azokat a normákat melyek a több ezer éves kultúránk alapjaiban gyökeredzik, és ami a keresztény vallás alapjait is jelenti egyben. De ugyan az a személy azonnal erkölcstelenné válik, amint Indiában beleharap egy tehénbe. Egyébként nem értek egyet azzal, ha valaki sok embert lehülyéz, észt oszt, csak azért mert más a véleményük. Egyetértek azonban azzal, hogy a magunk portája előtt söprögessünk, de feltétlenül látni kell, hogy honnan kerül oda a szemét?


Hozzászóló: boszi @ 14 Nov 2007 07:59 am
CsAti, még ha tagadjuk is, a keresztényi gondolkodásmód évszázadok alatt annyira beleivódott a személyiségünkbe, hogy szinte tudomást sem veszünk róla, mégis bennünk van.
Tekintse úgy, hogy ez kulturális örökség, tehát gondolkodásmód, aminek a gyökereit mégiscsak a hitben kell keresnünk. Lehet, hogy nem az Önében, hanem a szüleiben, felmenőiben, akik úgy nevelték, hogy megmaradt a jézusi szeretete, a becsületessége, igazságérzete, megtart olyan elveket amiket lehet, hogy nem tartana olyan fontosnak, ha ezeknek nem lenne meg a hagyománya a családjukban.


Hozzászóló: Petráss László @ 14 Nov 2007 08:25 am
Valóban kulturális örökség, csak azzal a különbséggel, hogy szerintem a mi esetünkben ez több ezer évre nyúlik vissza. Ahogyan írtam az alapjai minden esetben, a hitben gyökereznek, de nem csak keresztény hit van, mint ahogy nem csak a keresztények tekinthetők erkölcsösnek. „Jómagam gyerekkorom óta nem hiszek istenben,…”- írja CsAti3, de mégis erkölcsi alapon tekint a világra. Természetes, hogy az összetartó erő a hithez való eljutás és az alázat, mi a közösségben való élet előfeltétele. De valahol a „romlás” elindult és egyre többen fordultak el a hittől és individualista világot kezdtek építeni. Közülük nem feltétlenül mindenki erkölcstelen, és a hívők között sem feltétlenül mindenki erkölcsös. Így megint csak oda lyukadok ki, hogy az erkölcs nem feltétlenül csak a hívők privilégiuma, de feltétlen társa.


Hozzászóló: s@baktani @ 14 Nov 2007 09:27 am
Kedves Lujza bácsi-nem tudom,hogy a NATO küldött-e vagy Bokor úr de nagyon örülnék neki-és gondolom a többiek is-ha nem ostobáznál le gondolkodó embereket akik nem hajlandók megenni a mások által tálalt szemetet.nem tudunk eltekinte Amerika kritizálásától mert már Hazánkat is elöntötte ennek a szellemiségnek a mocska.Nme tudom,hogy ki vagy Te Kedves Lujzám de próbáld meg tiszteletben tartani mások véleményét,különösen akkor ha más mint a Tied mert pontosan ez az ami egy normális légkört teremt egy vitához.Minden valószínűséggel hasonlíthat a mentalitásod az amerikai emberek mentalitásához,ezért kedveled őket.Ez teljesen magán ügy. Az viszont,hogy az amerikai politika-a néppel egyetértésben-a világ csendőrét játsza,népeket írt ki,kultúrákat sörör el és pénzügyi terrorban tartja a világot(MINKET IS!!!),már nem magán ügy.
Azon viszont elgondolkozhatnál,hogy ha sok embernek más a véleménye mint Neked akkor lehet,hogy Te tévedsz.Részletekben igazad lehet de összességében az a helyzet,hogy Amerika rohad és igen gyors összeomlás előtt áll.Majd még írok.


Hozzászóló: s@baktani @ 14 Nov 2007 09:29 am
sörör=söpör + mondat elei első betűk


Hozzászóló: s@baktani @ 14 Nov 2007 09:56 am
CsAti3-attól,hogy Te nem hiszel Istenben még létezik és Neked is segít.veled van és benned van.Ebben azért vagyok "biztos" mert az "istenteleneknek" nem olyan a jellemük mint Neked.Nem az az istentelen aki nem hisz Istenben hanem a romlott elméjü,másoknak rosszat akaró,sátáni szellemiségű,negatív ember az.Itt számtalan félreértés kavarog-sokak úgy hiszik,hogy "van a kereszténby isten de vannak más istenek is,más vallásokkal...".Ez nem így van.Egyetlen Teremtő Erő-Isten-létezik.A vallásokat emberek találták ki és úgy csinálnak,hogy közük legyen Istenhez.Ez az egész ó,-és újszövetségi maszlagot csak azért találták ki a Saulék és elhíresült társaik,hogy a későbbi "pásztorkodás a birkák felett"könnyebb legyen.A lényeg nem ebben van.A lényeg abban a sok ezer éves szokásjogban és kultúrában van amely alapja a világmindenség(és nem csak a Földünk-ugyanis minden vallás ennél a pontnál megáll!)megteremtője iránti feltétel nélküli tisztelet ás alázat(nem rabszolgai alázat!.Amelynek a szeretet és a másik tisztelete az alapja.Nem a versengés,nem az állandó győzni akarás,nem a másik eltiprása,nem az állandó változtatgatás, a verseny, a profit, az állandó félelemkeltés-hanem a szeretet,tisztelet és a becsület.


Hozzászóló: s@baktani @ 14 Nov 2007 10:03 am
Ha így gondolkozol-már pedig így gondolkozol akkor Neked is van Hited-és ez tökéletesen elég.Nem kell templomba járni,nem kell a Bibliát olvasni és nem kell tüntetően Istenben hinni.Te hiszel benne csak nem így fogalmazod meg.
A jézusi szeretet(nem fanatizmusról beszélek)alapja a magyar őskultúrának, szellemiségnek és keresztényi(nem a zsidó-keresztényi propagandáról beszélek)hitvallásnak.A magyar nem tud hazudni,meg kellett tanítani rá.Nem tud gyűlölni,ezt is sikerült megtaníttatni vele.Mózes világosan fogalmaz-tessék elolvasni!


Hozzászóló: s@baktani @ 14 Nov 2007 10:22 am
Lujza bácsi Amerikájában a kereszténység egy "show"-egy halom tehetségtelen "show man"-nel.Lujza bácsi elfelejti,hogy Amerika, többségében igen buta lakói azok akik megválasztják a Bushokat és a többi ingyenélő kéjgyilkost.Aztán ugyancsak ez a nép az amelyik katonaruhában halomra gyilkol népeket és közben megy a "gádbleszjú"-zás!
Azt írja Lujza bácsi: "akármilyen emlélművet fel akarnak állítani...",-nos: ezt Demszkyékneknek vagy a másságáról híres Ungár Klárának kellene elmondani.Az a helyzet ugyanis,hogy ha Amerikában egy amerikai zászlót tart az ember akkor nem fasiszta,nem is náci sőt nem is zsidógyűlölő. Ha ugyanezt Magyarországon csinálja akkor viszont a fentiekhez még a "holocausttagadó,szélsőjobbos, csukista, náci csőcselék" is hozzájön.De nem csak az utcán hanem az újságokban is a köztv-ben is sőt a miniszterelnök szájából is.Kimondom,hogy "turul" és már szélsőjobbos is vagyok.Na,ilyen esetekben mit csinálna a szaros Amerika?
A demokráciát meg megint csak nem propagálnám mert vagy nem tudjuk megteremteni vagy mint Aristoteles mondta: "nem hiszek benne mert nem hiszek az emberben..."Akkor meg hagyjuk a francba. A terrorista amerikai politika is azt híreszteli magáról,hogy náluk demokrácia van...igen? Érdekes lenne ha így lenne...


Hozzászóló: s@baktani @ 14 Nov 2007 10:32 am
Egyet azért meg kellene érteni: ha a Sátán kormányoz akkor az ő akarata érvényesül.Ezért nem az áldozatokat kell korholni.Bársonyszékből meg nem kell megpróbálni képzelt forradalmakat irányítani.Megszívlelésül a sok okoskának: míg a vezérek többsége a harc téren azt üvöltötte: "előre" addig Árpádék jelszava ez volt: "utánam".Ez az erkölcsiségünk egy része.
És a házasság szentsége ennek az erkölcsnek egy kis szelete. A sok-sok szelet pedig adja az egészet, a megbonthatatlant az isteni egységet.Számunkra, a keresztényi egységet.


Hozzászóló: Peter @ 14 Nov 2007 11:18 am
Nem hinném, hogy liberós lennék, azért, mert megpróbálom megérteni a jó oldalát is. A kérdés amúgy jogos kell-e egyáltalán a házasság intézménye a mai világba? Ki tud jobban szeretni és ragaszkodni egy emberhez élete során, aki mindezt papírral teszi vagy anélkül is képes rá? Én személy szerint teljesen rábíznám arra aki ebben érdekelt azaz Ádámra és Évára :) Senkinek semmi köze nincsen ahhoz, hogy ki mikor házasodik vagy válik el. Ez egyházi diktatúra gyakorlatilag ugyan olyan diktatúra, amit Gyurcsányék csinálnak. Mindkettő elutasítandó.


Hozzászóló: s@baktani @ 14 Nov 2007 12:07 pm
Két ember házassága nem egy "show",nem egyházi kérdés és nem "csak" egy papír kérdése.Azt nem állítom,hogy "liberós" lennél de azt igen,hogy nem érted a házasság szentségét,fogalmad sincs a magyarság üdvtörténetéről és sokezer éves keresztényi hitéről,és amig nem érted addig olyanokat fogsz írni mint az utolsó hozzászólásodban is írtál. Amit írsz az liberós.Ádámot és Évát meg hagyd ki az egészből mert ez egy marhaság-nincs köze a témához!
Házasságot az ember a másik iránt érzett szeretetből,tiszteletből és alázatból köt.Nem kell betojni-nem rabszolgai alázatra gondolok.A szeretet az egy szolgálat is mindkét fél részéről. Ha nem érted amiről írok ez csak azért van mert a szavak kezdik elveszíteni eredeti értelmüket.Nagyon fontos,hogy ezt nem szabad hagynunk.A házasság egy szent kötelék amelyre a szavunkat adtuk.Az adott szó,becsület.A szót és a becsületet nem szabad megszegnünk.Látod,hogy itt sokkal többről van szó mint egy papírról.Remélem megérted amit írok.Csak tájékoztatásúl: ennek a mai "liberós" szellemiségnek nincs jó oldala.Hogy is lehetne kókákkal,fodorokkal meg hornokkal.Szerinted ezeket követnünk kéne? Hova-a pokolba? Mert ara tartanak!Te mit értettél a jó oldal alatt? Talán csak nem azt,hogy bárhol,bárkivel bármikor-felelősség nélkül?Mert a házasság felelősség is-óriási felelősség!Csak nem ettől félsz?


Hozzászóló: s@baktani @ 14 Nov 2007 12:08 pm
ara=arra


Hozzászóló: Egymagyar @ 14 Nov 2007 02:25 pm
Vallásos, tehát nekem a házasság sokat jelent. Ha jól tudom Jézus alapította a házasságot, mint keresztény szentséget. Bár valóban Ádám és Éva kapcsolata is mondható házasságnak Tulajdonképpen Isten "összeeskette őket"(1Móz.2:18-24)
Ateista szempontból sem elhanyagolható dolog a házasság. Egy elkötelezettség, amikor biztos abban az ember, hogy kivel akarja leélni az életét. Hűséget esküsznek egymásnak, és így biztos lehet mindkét fél, hogy teljes szívvel csak őt szereti a házastársa. Ezen kívül vagyonközösség is. Tehát tulajdonképpen egy szerződés az élet teljes összekötéséről, ami élethosszig, szerencsétlen esetben a válásig tart...


Hozzászóló: Egymagyar @ 14 Nov 2007 02:26 pm
Mármint első mondat:
Vallásos vagyok, tehát nekem a házasság sokat jelent.


Hozzászóló: Emese @ 14 Nov 2007 04:58 pm
Péter ! Nem vagy liberós és hibás sem vagy azért mert nem tudod mit jelent hinni Istenben. Becsületesnek, lelkiismeretesnek gondolod magad, önérzetes vagy. Még áldozatra is képes vagy. De belül az énedet nem tudod megtagadni. Pedig aki megtagadja magát új életet nyer. Egyszer majd megtör az élet és erre is képes leszel. Akkor fogod látni, hogy férj és feleség egy test. Isten előtt elszámolással tartoznak és a halál utáni életben ez be is fog következni. Ekkor majd megtanulod a jót is megtalálni az egyházban.


Hozzászóló: s@baktani @ 14 Nov 2007 05:57 pm
Kedves Emese,-teljesen igaz a mit írsz de hagyjuk Pétert mindezeket megtapasztalni.Nem tudhatjuk,hogy milyen hatások érték,milyen családba született és milyen volt a környezete.Egy karakter kialakulásánál fontos a "hozott" anyag de a környezet is.Majd meglátjuk/meglátja.Azt pedig ne tanácsoljuk,hogy tagadja meg magát mert se Te se én nem tudunk másképpen élni mint ahogy be vagyunk kódolva a Teremtőtő által.Az nem igaz,hogy szabad akaratunk van.Az nem szabadság,hogy olyan vallást veszek fel amilyet akarok,arra szavazok akire akarok és addig alszom ameddig akarok.Minden amit csinálsz-még a váltások is-jellemző Rád és csakis Rád.Ahogy csinálod és amit csinálsz.Soha ne feledd az Univerzumban egy külön Univerzum vagy Te is,én is és Péter is!Tökéletes leképzései a Természetnek.
Péternek: egyik legszebb szavunk a feleség. Fele-ség.Gondolkozz el ezen a kettes számrendszer törvényei szerint.A magyar nyelv is, a számitógép is és az Univerzum is a kettes számrendszer logikája szerint működik.Fél szemű,fél lábú,-nem egy szemű,egy lábú mert a kettő alkotja az egészet. Az eredeti szentháromság is a családot jelöli meg mint egységet de abban a 3-as szám szerepel: Atya,Anya,Fiú.A zsidókereszténység kidobta az Anyát és belepaszírozta a Szentlélek címü valamit aminek semmi értelme de ez nem zavarja őket.Szó ami szó ha családod lesz másképpen fogod látni az Életet.


Hozzászóló: s@baktani @ 14 Nov 2007 06:00 pm
kettős számrendszer törvényei...=kettős számrendszer logikája...

Kedves PetrássLászló es a többi Behinek!

Az Önök egyháza szerint a házasságok az égben kötődnek. Akkor MI A NYOMORÚSÁGNAK KELL EGY PAPNAK fejbeverni a bilevekkel? Miért KELL egy papnak Isten és közém állnia? S ha a házasság az égben kötődik, ott is választódik el. Minek KELL ezt törvénnyel szabályozni? A válás anyagi részét igen. De nem a válás lehetőségét.
Az egész probléma azért merül fel, mert a Behinek ELLENŐRZÉSÜK ALATT AKARJÁK TARTANI az emberek gondolatait, viselkedését. MINDEN szabály, MINDEN törvény ellenőrzést, kényszert jelent. Önök nem szabadságot akarnak, hanem a saját akaratukat kívánják rákényszeríteni mindenkire.
A válások száma csak annyit jelent, a törvény működik. Nincsenek válások. Az emberek gyűlölködve, marakodva élnek együtt. A szeretet és Krisztus nevében KÉNYSZERÍTÜNK mindenkit gyűlöletben élni.
A család boldogságának FELTÉTELEIT kell megteremteni, nem törvényeket.

El a kezekkel!

Az Alkotmányt nem szabad a kereszténységgel, pl. mint Koppány felnégyelőjével, a rovásírásuk elpusztítójával, történelmünk megmásítójával, nemzetünk elárulójával beszennyezni. Az összes királyunkat a kereszténység gyilkoltatta meg. Most pedig pártot alapított hit /fides/ néven. A kereszténység európai áldozatainak létszáma 20 millió, nem beszélve az inkák, mayák, indiánok kiirtásáról. A keresztény vallást a XXI. században már nem szabad engedélyezni. A pápák olyan bűnöket követtek el, melyekért az inkvizíció egyenként is kerékbetörést alkalmazott volna anno.

"Az Alkotmányt nem szabad a

"Az Alkotmányt nem szabad a kereszténységgel, pl. mint Koppány felnégyelőjével, a rovásírásuk elpusztítójával, történelmünk megmásítójával, nemzetünk elárulójával beszennyezni. "
Koppány felnégyelője Judeo-Keresztény volt. Ezért üldözte a Keresztényeket.

Az Alkotmány irányt mutat, milyen elvek alapján működik az ország.

"Az összes királyunkat a kereszténység gyilkoltatta meg." Talán nem az összeset ... csak azokat, akik nem engedelmeskedtek ...

" A kereszténység európai áldozatainak létszáma 20 millió, nem beszélve az inkák, mayák, indiánok kiirtásáról." Ez a Judeo-Kereszténység hatalmi/alárendelő elveivel megegyezik. Keresztények ezt nem csinálták/csinálják. Honnan jön a 20 millió?

"A keresztény vallást a XXI. században már nem szabad engedélyezni." Judeo-Keresztényt értesz?

A Kereszténység mellérendelő, felemelő természetű.
A Judeo-kereszténység mindenkin áttaposó, letipró, megalázó, alárendelő természetű.
Krisztus óta 2000 évük volt rá, hogy rendberakják a világot. S az eredményt látjuk ...

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.